ДОБРИЙ ПОЧАТОК СПІВПРАЦІ

Усі ми добре знаємо, що працювати у свята не можна. Однак є виключення: робити добрі справи у великі Свята і можна і потрібно. Налагодження плідної співпраці між органами влади і громадськими організаціями людей з інвалідністю – справа, користь якої навряд чи хтось стане заперечувати. А особливо у такий складий час, коли економічна ситуація у країні стрімко погіршуєтся. І от 17 травня, у день Вознесіння Христового, Київський міський фонд соціального захисту інвалідів провів семінар-нараду – «Роль громадських організацій щодо соціального захисту осіб з інвалідністю» – для керівників та головних бухгалтерів Всеукраїнських об’єднань осіб з інвалідністю. За словами організаторів захід проводився з метою представлення та обговорення досвіду громадських організацій по роботі з особами з інвалідністю, визначення подальших кроків щодо співпраці з Фондом. Участь у роботі семінару взяли зокрема: голова ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» В. Б. Петровський, голова «Всеукраїнської спілки організацій людей з інвалідністю України» В. В. Назаренко, виконавчий директор «Національної Асамблеї людей з інвалідністю України» Н. С. Скрипка, заступник голови ЦП УТОС М.М.Новосецький та інші представники громадських організацій.
Учасники семінару
Учасники семінару
Учасники семінару
На початку заходу учасників тепло привітала виконуюча обов’язки директора столичного відділення Фонду соцзахисту В. В. Усольцева. Про роботу за минулий рік і підтримку надану людям з інвалідністю розповіла начальник відділу бухгалтерської служби Фонду О. Є. Ямщикова.

Керівники громадських організацій також розповідали про свою співпрацю з Київським фондом, дякуючи за підтримку. До роботи Фонду з боку організацій питань не було. Але всі одноголосно гостро критикували низку нещодавніх рішень уряду, зокрема щодо так званої монетизації пільг.
– Наші політики хочуть інтегруватися у Європу, у життя з європейською економікою, але з неєвропейськими, а нашими пенсіями для людей – влучно зауважив В. Б. Петровський.

Як приклад рішучої боротьби за наші права, представники багатьох громадських ораганізацій наводили нещодавний пікет, який орнагінізуло Українське товариство сліпих.
Запрошений до слова М. М. Новосецький розповів про акцію і закликав усі організації людей з інвалідністю долучатися до нових пікетів, які ще доведеться проводити, бо боротьба лише почалася. Рішучий настрій учасників, безумовно, тішить, бо рішучість у боротьбі за свої права – це запорука успіху.

Одноголосно було підтримано рішення про утворення Ради громадських організацій при Київському відділені фонду соціального захисту людей з інвалідністю. Цей орган має забезпечити повноцінний і постійний діалог громадських організацій людей з інвалідністю і Фонду. Рада складатиметься із семи осіб. Серед них зокрема М. М. Новосецький, С. Ю. Філіп, В. Б. Петровський, Н.С.Скрипка. Сподіваємося, що утворена громадська Рада зможе налагодити конструктивну співпрацю між нашими орагнізаціями та Фондом соціального захисту людей з інвалідністю. Готовність керівництва Фонду вести повноцінний діалог із організаціями є, безумовно, вірним кроком. Сподіваємося, що Рада зможе донести наші потреби та побажання, аби допомогу отримали усі ті, хто потребує її. І взаємовідносини у Раді будуть такими ж гарними, як українські візерунки, що прикрашали того дня вишиванки чарівних учасниць. Сімнадцяте травня це ще і День вишиванки, тож у приміщенні милували око яскраві вишиванки, у які вбралися представниці прекрасної статі.

Є.Познанський, «Промінь»

Share Button