KYIV ACCESS QUEST – ПОЧУВАЙСЯ ВІЛЬНО!

У Києві 12 травня відбулася яскрава подія, на яку чекали із нетерпінням і неприхованою цікавістю не лише кияни та її безпосередні учасники. Захід привернув до себе увагу любителів захоплюючих пригод і азарту вже давно, адже заздалегідь анонсувався у Facebook.
Цього дня у столиці відбувся квест для людей з порушеннями зору. Учасниками «Kyiv access quest – Почувайся вільно» стали шість команд не лише з Києва, а й інших міст України, кожна з яких складалася з двох осіб.

До цього заходу організатори добре і серйозно підготувалися, врахувавши всі побажання, досвід і нюанси попередніх квестів, адже влаштовують їх уже вчетверте, два з яких відбулися в Києві.
Організатори квесту, Ігор Кушнір, Анастасія Орлова і Галина Кушнір, – яскрава команда, яка сама шаленіє від пригод і з радістю дарує це відчуття драйву іншим. Протягом дня можна було побачити окремі епізоди з певних локацій у прямому ефірі на Facebook. А також прочитати у мережі цікаві публікації, відгуки і враження як самих учасників, так і організаторів.

Ось що розповідає про «Kyiv access quest – Почувайся вільно» Ігор Кушнір:
– Вже традиційно ми стартували від Центральної спеціалізованої бібліотеки для сліпих ім. М. Островського. У квесті брали участь шість команд. Деякі учасники є вірними поціновувачами пригод, тому, випробувавши себе минулого року, прийшли до нас і тепер. Кожна команда отримали свій колір з веселкової палітри. На старті учасники одержали гроші для проходження певних завдань. А також спеціальне коло, на яке вони повинні наклеювати сектори зі словами, що отримають за виконані завдання. Це були непрості слова. Девіз нашого квесту –”Почувайся вільно!». І тому слова девізу так чи інакше стосувались цього. І звісно, що кольори секторів зі словами відповідали кольорам команд. Сам квест тривав вісім годин і тринадцять хвилин з півгодинною перервою на обід.За час квесту команди побували на дванадцяти різних локаціях, пройшли пішки більше десяти кілометрів та проїхали на різних видах транспорту ще від двадцяти до двадцяти п’яти кілометрів.
Для виконання різних завдань залучили мінімум шістдесят шість сторонніх людей, підняли паніку серед охоронців одного з центральних супермаркетів, видерлись на скелю висотою чотири з половиною метра, а потім і на хмарочос, заввишки сто метрів. Зіграли в нетрадиційні шахи, розгадали кумедні іншомовні слова, прогулялись у повній темряві та показали навички орієнтування з тростиною в переповненому музикою, ярмарками та не дуже ввічливими людьми парку. А потім фінішували у центральні частині міста біля Дніпра, на одному з оглядових майданчиків Поштової площі.

Це було неймовірно драйвово, емоційно, захоплююче та непередбачувано, – продовжує Ігор. – Ми до фінішу останньої команди не знали, хто стане переможцем, ця інтрига тримала всіх у постійні напрузі.
Під час квесту було багато різних цікавих локацій. Та хочеться окремо зупинитися на двох із них, які не залишили нікого байдужим. Перша локація – Музей «Третя після опівночі». Тут і учасникам, що мали зір, довелося опинитись у цілковитій темряві і виконати певне завдання. Друга локація, яка вразила – скеледром «Up». Там всі незрячі учасники вилазили на спеціальний стенд, який імітує скелю. Це було так захоплююче, що неможливо передати на словах.
Звісно, до цієї події долучилося багато людей. Вони допомогли травневому квесту справді відбутися. Це й волонтери, помічники, консультанти і, звісно ж, спонсори.

Навчально-інформаційний комп’ютерний центр УТОС став офіційною і постійною платформою, партнером квесту. Генеральним спонсором виступила місія «Служіння незрячим». А завдяки Ротарі клубу «Kyiv-Sophia», який співпрацює з організаторами з першого квесту, переможці одержали справді оригінальний головний приз, який залишить незабутні враження на багато років. Адже вони полетять на літаку і спробують себе у якості пілота.

Цього разу першою фінішувала Помаранчева команда – кияни Владислав і Людмила Чашницькі. Ось що говорить сам Владислав:
– Для мене квест став справді цікавим дозвіллям, проведеним разом із дружиною, у нас виникло відчуття командного духу. Він приніс нові знайомства, адже учасники були з різних міст. І усвідомлення, що я таки можу і я це роблю! Втрата зору – не привід сидіти вдома!
«Kyiv access quest – Почувайся вільно» – це не просто захоплююча гра чи азартне змагання. Він залишив по собі багато яскравих позитивних емоцій, знайомств із новими людьми і навіть глибше знайомство із самим собою. Бо ж під час квесту кожному точно довелося щось робити вперше, у чомусь подолати себе, а це означає, що учасники відтепер почуватимуться вільніше й розкутіше в різних несподіваних ситуаціях!

Підготувала Інесса Сидоріна.

Share Button