У Вінниці в черговий раз дітлахи грали проти збірної дорослих незрячих шахістів

Матч з шахів відбувся 2 лютого 2024 року у Вінниці між незрячими шахистами та дітлахами з шахового клубу «Романтик». Матч складався з двох турів. Між командами хоч і точилась запекла боротьба за перемогу у першій половині, все ж дітлахи зуміли виграти з рахунком 11:5.

фотографія з турніру

“Це вже не перший такий матч між двома збірними. Перші два турніри дітлахи виграли майже “всуху”. В цьому році ми трохи більше розслабились, щоб дати шанс незрячим на чесну гру”, – зазначає тренер дитячої команди Михайло Шафір.

У команди УТОСу цього року з’явився новий тренер – КМС по шахам Костянтин Захаров. До цього Костянтин проживав у Херсонській області, але був вимушений тікати від окупації на Вінниччину. Розповідає, що займається тренерською діяльністю на волонтерських засадах, адже і сам знаходить спокій в грі.

«Такі зустрічі для незрячих – це дуже важливо. Діти – це сміх, це радість та позитив», – додає Костянтин Захаров.

Організатори зазначають, що такі зустрічі дуже корисні і малюкам, і незрячим спортсменам. Вони несуть в собі ті емоції, які конче необхідні людям з інвалідністю.

колективна фотографія учасників заходу

Голова Вінницької обласної організації УТОС Віктор Зелінський зазначив, що співпраця з шаховим клубом “Романтик” важлива не тільки для емоційного стану відвідувачів, але й для їх реалізації.

«Дуже добре, що хоч такий вид спорту в нас може зараз розвиватися, адже інші наразі не розвиваються. А шахи – це інтелектуальна гра. Для наших відвідувачів це дуже добре, тому ми тільки задоволені», – підсумував голова Вінницької обласної організації УТОС Віктор Зелінський.

Share Button