Позиція підприємств і організацій УТОС щодо акції проведеної у Києві 5 квітня 2021 року

Майже 88 років свого існування підприємства та громадські організації УТОС були!, є! і сподіваємось, будуть!, опорою найбільш вразливої верстви населення з вадами зору. Тут особи з інвалідністю отримують роботу, відпочинок, дозвілля та інші види реабілітаційних заходів. Зараз, коли підприємства УТОС проживають серйозні економічні проблеми, так звані «небайдужі активісти», маючі підтримку деяких політиків та окремих керівників підприємств УТОС, внесли свій вклад в руйнацію непромислової сфери Товариства. Не маючі жодного уявлення про роботу непромислової сфери УТОС, ці ділки сприяли тому, що державне фінансування буде відбуватися на конкурсній основі, що для системи УТОС категорично не прийнятне, через те, що система в у своєму складі має багато соціально-спрямованих установ та організацій зі своїми спорудами, територіями, облаштуванням і самотужки не зможе їх профінансувати.

Криворізька територіальна первинна організація УТОС та Підприємство об’єднання громадян Криворізьке учбово-виробниче підприємство УТОС, звертається до небайдужого, широкого кола громадян, громадських діячів, депутатів України з приводу проведення незаконної акції, що відбулася 05.04.2021р., у період суворого локдауну у м. Києві групою спритних ділків. Ця акція була організована в незаконний спосіб та не належним чином – організатори постійно вдавалися до маніпуляцій, некоректно поводились і навіть нахабно ображали представника ЦП УТОС. З виступів учасників, зрозуміло, що більшість осіб взагалі не знають чого приїхали на цю акцію – їх вимоги були дріб’язкові і взагалі до роботи ЦП УТОС не мають ніякого відношення. Акція висвітлювалася в Інтернеті, проте зворотного зв’язку не було, особливо коли організаторам акції задавалися незручні для них питання. Маючі невелику кількість осіб з інвалідністю та підтримку деяких політиків, ці «активісти» постійно заповнюють Інтернет та інші засоби інформації брехливою та відверто негативною інформацією про наше Товариство, що в свою чергу вже наносить всій системі, яка створювалась багато років, значну шкоду і не тільки її іміджу та репутації, а й серйозну загрозу існуванню Українському товариству сліпих. Переслідуючи своєю метою, особисті корисливі цілі, ввівши в оману та підкупивши незначну кількість осіб – відбулася ця акція, метою якої, насправді було зміщення з посад, у незаконний спосіб, керівництва УТОС та заволодіння майном та активами Товариства. Знаючі про те, що підприємства керівників, що брали участь у цій акції, практично не працюють, непромислова сфера та інші соціальні осередки під їх керівництвом зупинили свою роботу, бо Конкурс, за який вони так ратували в інформаційному просторі вони провести не здатні, – деякі недалекоглядні особи з інвалідністю ведуться на їх заклики. Якщо вже на своїх підприємствах ці «реформатори» не здатні забезпечити осіб з інвалідністю роботою, дозвіллям та реабілітаційними заходами, то про які реформи у Товаристві може йти мова.

Тож можна підвести підсумок: це спроба звичайного рейдерського захоплення з метою фізичного впливу на подальшу діяльність керівних органів нашого Товариства.

Ми просимо організаторів та учасників акції утриматися від незворотних кроків. Не брати участі у подібних заходах. У червні 2021р. відбудеться 18-й з’їзд ЦП УТОС на якому, і заплановано провести вибори керівництва Українського товариства сліпих у законний спосіб, законно обраними делегати з’їзду, делегованими на з’їзд організаціями УТОС і лише делегати з’їзду Українського Товариства Сліпих в результаті вільного незалежного волевиявлення можуть обрати новий склад керівних органів Товариства.

Адміністрація Криворізького УВП УТОС,
Криворізька територіальна первинна організація УТОС.

Цю позицію підтримали Краматорське УВП УТОС,
Полтавське УВП УТОС та Лубенське УВП УТОС,
Вознесенське УВП УТОС та Вознесенська ТПО УТОС,
Луганська обласна організація УТОС.


ПОГ “ТЕРНОПІЛЬСКЕ УЧБОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРИСТВА СЛІПИХ” категорично засуджує безвідповідальні дії організаторів акції, яка проводилась 05.04.2021 року. Ганьба!!!


ПОГ “Бахмутське УВП №1 УТОС”
та первинна організація
Костянтинівської ланки УТОС

Шановні члени УТОС!

ПОГ “Бахмутське учбово-виробниче підприємство №1 Українського товариства сліпих” та первинна організація Костянтинівської ланки УТОС, засуджує проплачену акцію, яка проводилась 05.04.21 р.

Ми вкрай обурені тим, що купка людей, зі своїми брудними цілями, вводить в оману довірливих осіб з інвалідністю по зору, та підриває повагу Держави та пересічних громадян до системи УТОС!

Організатори акції є невдалими керівниками, та мають за мету уникнути відповідальності за злочинні дії на місцях.

Ми пропонуємо ввести систему покарань за нанесення шкоди діловій репутації товариства.

Така маса бруду, вилита на товариство не має право залишитись без покарання!

Все повинно робитись у законний спосіб!

Ганьба маніпуляторам!

Share Button