ШАХ ТА МАТ ІНВАЛІДНОСТІ!

 Низкою спортивних заходів відзначили Міжнародний день людей з інвалідністю  незрячі шахісти та шашисти Києва.

 Так ,у п’ятницю, 30 листопада в малому залі Будинку культури Київського УВП №1 відбулися змагання шашистів.  Призовий фонд забезпечило районне відділення  однієї  з політичних партій. Судив  турнір міжнародний арбітр Ю. П. Седляр. Гра відбувалася за швейцарською системою у п’ять турів.

Після цікавої, напруженої боротьби визначилися переможці. Перше місце посіла Валентина Коник, друге Євгеній Познанський, третє Григорій Окіпний. Усі учасники отримали грошові призи.

А ось, у неділю, другого грудня зустрілися шахісти. Присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю турнір, що вже став для киян традиційним, проходив у приміщенні  столичної ТПО №2. Призовий фонд забезпечило Київське УВП №2 – директор О. Р. Вінковський.  Навіть достатньо сувора зимова погода  і снігові пагорби, що напередодні вкрили вулиці  столиці, не завадили  незрячим шахістам прибути на турнір. Жеребкування проводилося  за допомогою комп’ютерної  програми.  Змагання проходили у товариській атмосфері.  Грали також  за швейцарською системою у  п’ять турів.  Переможцями змагань стали Анатолій Максименко – перше місце, Сергій Хан – друге місце та Анатолій Івченко – третє місце.  Усі переможці отримали грошові призи відповідно до зайнятих місць, а також подарунки.

 Ось так, попри  зимову негоду та інші проблеми, незрячі спортсмени ще раз довели  свою вправність та майстерність. Поставили, так би мовити, шах та мат інвалідності.

Тезей, «Промінь»

Share Button