КЛУБ ДОСТУПНИЙ ДЛЯ ВСІХ

Клуб

13 жовтня цього року до Міжнародного дня білої тростини на Дніпровському УВП УТОС відбулося урочисте відкриття клубу для працівників підприємства та членів Українського товариства сліпих.

За словами першого заступника Голови ЦП УТОС, директора Дніпровського УВП УТОС Сергія Васильовича Кіта, такий клуб був його давньою мрією для доступності та реабілітації людей з інвалідністю по зору. Унікальність клубу полягає в тому, що приміщення, розраховане на сто двадцять місць, облаштоване пандусом та спеціальними направляючими поручнями для орієнтування. У цьому клубі люди з різними нозологіями інвалідності (незрячі, на візках) зможуть влаштовувати концерти, вечори відпочинку,проводити презентації і тренінги тощо.

Цей проект реалізовано завдяки спільним зусиллям Міністерства соціальної політики України, Western NIS Enterprise Fund, Агентства верховного комісара ООН у справах біженців, Фонду соціального захисту інвалідів, АТ «Ощадбанк» та Громадської організації “Всеукраїнська організація інвалідів “Українське товариство сліпих”.

На урочистому заході директор Дніпровського УВП С,В.Кіт зустрічав поважних гостей. Серед них: Президент і головний виконавчий директор Western NIS Enterprise Fund Ярослава Джонсон, менеджер по роботі з інвестиціями Western NIS Enterprise Fund Василь Назарук, голова Дніпровського офісу Агентства верховного комісара ООН у справах біженців пан Мулусеу Мамо, заступник директора Дніпропетровського обласного Фонду соціального захисту інвалідів Володимир Васильович Кузьмин, начальник філії Дніпропетровського обласного управління АТ «Ощадбанк» Сергій Миколайович Губанов, в.о. заступника начальника філії Дніпропетровського обласного управління АТ «Ощадбанк» з мікро-, малого та середнього бізнесу Олег Володимирович Назарько.

Цей клуб має дійсно велике значення, як для підприємства так і для УТОС в цілому. В той час, коли ,на жаль, багато об’єктів для людей з інвалідністю закриваються або не є доступними і зручними, дуже приємно ,що Дніпровське підприємство зробило велику справу у напрямку безбар’єрності і доступності.

Цей проект високо оцінили представники влади та нашого Товариства. До відкриття клубу на адресу Дніпровського підприємства надійшли вітальні телеграми: від Міністра соціальної політики України Андрія Олексійовича Реви, від Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю Валерія Михайловича Сушкевича, від голови Центрального правління УТОС Владислава Миколайовича Більчича.

Наш кор., «Промінь»

Share Button