Лист ЦП УТОС щодо Тематичного плану літератури

30.01.2017р. № 1864 /17

Керівникам Громадських організацій,
що опікуються проблемами інвалідів по зору

Шановні керівники Громадських організацій!

В Українському Товаристві сліпих щорічно проводиться робота по напрацюванню «Тематичних планів» випуску озвученої літератури та літератури шрифтом Брайля. Цей процес підбору книг до тематичних планів розпочинається починаючі з першого кварталу.

Напрацьовуються Темплан протягом року працівниками Центральної бібліотеки УТОС. Вони проводять роботу по вишукуванню книг, які отримують: від своїх читачів; купують за рахунок спонсорських коштів; отримують, як подарунки; приносять з власних бібліотек.

Темплан десь в кінці вересня обговорюються на зборах активних читачів бібліотеки (бібліотечної Ради). В жовтні Темплан виноситься на розгляд «Ради з реабілітаційної та культмасової роботи». В листопаді цей план вже затверджується Постановою Президії Центрального правління УТОС. Потім він передається в Міністерства.

Шановні колеги, ми будемо раді, якщо ви долучитесь до цієї роботи. Нам вкрай потрібна допомога в пошуку книг, які ми потім, звичайно, повертаємо власникам. Будемо також раді, якщо напрацювання та обговорення переліку книг проводитимемо спільно. Адже вся ця робота проводиться для бібліотек, якими користуються десятки тисяч незрячих та полу зрячих громадян нашої держави.

З повагою,

Заступник голови ЦП УТОС Новосецький М.М.

Постанова Президії ЦП УТОС від 28 вересня 2016 року №9-01р «Про затвердження Тематичного плану випуску книг і періодичних видань рельєфно-крапковим шрифтом для незрячих читачів на 2017 рік»

Постанова Президії ЦП УТОС від 28 вересня 2016 року №9-02р «Про Тематичний план озвучення плоско-друкованих і електронних книг в 2017 році»

Share Button