Визначили найкращих незрячих шашкістів Вінниці

У Вінниці провели традиційне змагання із шашок-64 серед спортсменів із порушенням зору. Змагалися на базі Вінницького УВП УТОС. 

Турнір був присвячений Дню Збройних Сил України. Його підтримав обласний осередок спортивної Федерації незрячих України. Спортсмени грали за коловою системою. В підсумку перше місце зі стовідсотковим результатом посів тотально незрячий кандидат у майстри спорту України Іван Люлик. Він не вперше виграє таке змагання.  Івану Люлику — вже 69 років. Незважаючи на поважний вік, він не лише успішно займається спортом, але й працює. Зокрема, робочим на підприємстві незрячих.          

На очко від чемпіона відстав тотально незрячий 42-річний першорозрядник Леонід Кучерук. Він працює бібліотекарем у обласній читальні імені Отамановського, у її філії на базі Вінницького УВП УТОС. Бронза — у 35-річного тотально незрячого шашкіста Миколи Гурського. Призери отримали право представляти Вінницю на подальших обласних ті всеукраїнських змаганнях серед незрячих    

 — Всі учасники турніру регулярно, 2 — 3 рази на тиждень, ходять на тренування до шахово-шашкового клубу підприємства незрячих. Там намагаємося зберігати спортивну форму. Я сам останнім часом переважно граю онлайн у шахи. Тому було цікаво знову спробувати себе і у шашках, — сказав  Леонід Кучерук.          

колективна фотографія

Нагородження провів голова обласного осередку Спортивної федерації незрячих України Костянтин Ільніцький. Призери отримали не лише дипломи, але й грошові премії. 

— Шахи тренують інтелект, логіку та інші корисні якості. На нашій базі є відповідний інвентар для незрячих – спеціальні шахи і шашки. Тому ми самотужки можемо проводити тренування і змагання, — прокоментував Костянтин Ільніцький.      

Прес-центр обласної організації УТОС

Джерело: vn.20minut.ua

Share Button