Огляд газети «Промінь» за 27 листопада 2023 року

Дорогі наші читачі, представляємо вам новий випуск газети «Промінь» за 27 листопада 2023-го року, який цього разу на перших шпальтах розповість вам, на які виплати можуть розраховувати особи з інвалідністю упродовж 2024-го року і на що можна очікувати в цьому сенсі даній категорії людей в наступні 12 місяців.

Яка ситуація із фінансуванням на засоби реабілітації для українців з інвалідністю в році, що добігає кінця.

 Також не залишилися без уваги культурно-громадські заходи, які були проведені, зокрема, на Чернігівщині.

Перешкоди на тротуарах у місті Рівному: чи насправді безбар’єрний простір населеного пункту співзвучний назві самого міста?

Далеко не будемо відходити від теми культури та мистецтва. Вас не зможе не захопити біографія незрячого джазмена: Джордж Ширінг став легендою цього запального стилю, абсолютно не зважаючи на перешкоди в усіх сенсах цього слова.

У рубриці «Культурний простір» йдеться про те, як незрячі люди спробували стати художниками. Як вам таке? Звучить сюрреалістично? Незвично? Про надзвичайно  цікавий арт-проєкт сучасного українського художника Костянтина Подола «Абстракції з темряви», про учасників цього проєкту, про їхні враження від малювання та про те, що зрештою вийшло з цього у фіналі,- читачі «Променя» зможуть дізнатися із статті журналіста із загадковим іменем Tezey «Абстракції з темряви – кольори із сердець».

Обговорюючи видатних людей, редакція «Променя» пропонує згадати на сторінках цього випуску нашу співвітчизницю – Ольгу Кобилянську, котра зачаровує нас своїм глибоким розумом і великим талантом.

 13-го листопада відзначався Міжнародний день незрячих. Коротко про цей день та його історію вам також розповість «Промінь».

Наостанок, радимо вам не оминати сторінки із поезіями, різноманітними цікавинками, а також із важливими оголошеннями.

Газета «Промінь» і надалі продовжуватиме тримати вас в курсі останніх новин. Тож, далі буде…

Матеріал підготувала бібліотекар І категорії Ганна Чорна

Share Button