До уваги бажаючих евакуюватися до Франції

Роланд ДОНЦЕЛЬ Президент Асоціації собак-поводирів для сліпих у Ліоні та Центр-Ест (Roland DONZELLE Président de l’Association de Chiens Guides d’Aveugles de Lyon et du Centre-Est) запропонував Українському товариству сліпих, свою допомогу у прийомі та розміщенні у сім’ях,  членів Українського товариства сліпих із супроводжуючими або членами сімей осіб, які мають порушення зору. Отримавши, на електронну адресу, листа від пана Роланда було уточнено деталі поїздки прийому, розміщення та допомоги в цілому, яку готовий надати Роланд ДОНЦЕЛЬ.

Роланд ДОНЦЕЛЬ зазначив, що члени Українського товариства сліпих будуть розміщені одразу в сім’ях або асоціаціях (проживання в тимчасових притулках – виключено), місця прийому не обов’язково будуть лише в Ліоні, тому що школи асоціації є по всій Франції. Щодо мови, якщо українець не знає французької, то доведеться розмовляти через Google Trad, але українці, які вже там, також можуть допомогти. Крім того, асоціація працює з Червоним хрестом тому перші потреби евакуйованих (їжа, одяг, медикаменти, ін.) будуть задоволені, а потім уряд Франції надає допомогу. Дістатися до Франції доведеться самостійно.

З питань евакуації звертайтеся за телефоном +(38) 096 990 69 65 Вікторія, або пишіть на електронну адресу: utos21@ukr.net.

Українське товариство сліпих щиро дякує Роланду ДОНЦЕЛЮ за увагу, приділену членам Українського товариства сліпих, розуміючи складність нозології порушення зору та виклики з якими доведеться працювати нам пропонують допомогу, ще раз дякуємо Роланду ДОНЦЕЛЮ.

Share Button