ЙОГО ПОЕЗІЯ ТОРКАЄТЬСЯ НАШИХ СЕРДЕЦЬ І ДУШ

Поетичне слово Євгенія Познанського є неоціненним скарбом як для поетичного світу, так і для нашого Українського товариства сліпих.

З 2014 року Євген Познанський почав працювати редактором газети «Промінь» у редакції періодичних видань УТОС «Заклик». Хоча за освітою і за фахом він історик, але журналістика стала його покликанням, невід’ємною частиною його діяльності, а для редакції –  справжньою знахідкою. Та справжнім скарбом, яким володіє Євгеній – це його поетичний талант. За  ці роки побачили світ декілька збірок поетичних творів Є.Познанського. Він постійний учасник поетичних фестивалів і конкурсів, в яких здобував визнання і перемагав. Євгеній – це той щасливий випадок, коли великий талант співпадає з великою і щирою душею. Його вірші – це не просто слова, це емоції, які виражають щире ставлення до оточуючих людей, друзів, рідних, близьких і колег. Він з особливою ніжністю, навіть можна сказати з сердечним трепетом відноситься до своїх батьків.

В цьому році у Євгенія Познанського вийшла чергова збірка православної поезії «Приходили Ангелы». Книга була надрукована плоскодрукованим шрифтом. Щоб ці чудові, світлі поетичні твори змогли послухати незрячі люди, Республіканський будинок звукозапису і друку УТОС своїми силами озвучив цю збірку. Ця подія зібрала друзів та шанувальників таланту поета.

Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю 30 листопада у затишний залі редакції УТОС «Заклик» відбулася поетична зустріч присвячена Євгену Познанському і виходу в світ аудіо версії його книги «Приходили Ангелы».

Захід відкрила теплими словами в.о.головного редактора редакції періодичних видань УТОС «Заклик» Наталя Щербань. Вона щиро подякувала Євгену Познанському за його чудові вірші і представила гостей і колег, які були присутні на зустрічі. Добрі і сердечні привітання привіз Євгену із Закарпаття Благочинний Грушівського архангела Михаїла чоловічого монастиря Архімандрит Пімен (Мацола). Отець Пімен вже став другом для редакції, яку він вже неодноразово відвідував, а в літку цього року гостинно приймав працівників редакції в своїй обителі. Отець Пімен благословив поета на нові творчі досягнення. А потім у, по-справжньому домашній, затишній обстановці присутні читали православну поезію зі збірки «Приходили Ангелы». Співробітники редакції Ірина Кравченко та Ірина Дмитрієва дуже емоційно, душевно, досить професійно прочитали деякі вірші Євгена з цієї збірки. Давнішня шанувальниця його поетичного таланту – голова Київської первинної організації, директор клубу Київського УВП №4 УТОС Ольга Бойко зворушливо прочитала вірші «Свіча» та «Монастир у степу». Також щирі привітання пролунали від директора Центральної спеціалізованої бібліотеки для сліпих ім. М.Островського Марини Потеляхіної, незрячої поетеси Валентини Братчанської та президента Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» Геннадія Євсев’єва. Справжньою окрасою зустрічі стали пісні на вірші Євгена Познанського, які виконала під гітару, поетеса, композитор, співачка Іванна Братусь. Іванна не тільки пише музику до віршів  Євгена, але є його справжнім другом і підтримує його у всіх творчих починаннях.

Ця творча зустріч об’єднала шанувальників чудової поезії Євгена Познанського, а завдяки виходу аудіо версії збірки «Приходили Ангелы» розширила коло його поціновувачів, друзів, слухачів.

 Нехай  невичерпне поетичне слово Євгена Познанського – талановитого автора, світлої людини, наповнює наші серця добром, радістю і миром та робить цей світ кращим.

Share Button