У Львові відбувся конкурс на швидкість читання шрифтом Брайля

Сучасний світ надзвичайно насичений інформацією і кожен вибирає для себе найбільш доступний і комфортний спосіб її отримання – чи це друкована книжка та періодика, чи радіо та телебачення, чи соціальні мережі. Для осіб з порушенням зору ще одним доступним способом отримання інформації є видання шрифтом Брайля.

З метою популяризації шрифту Брайля, привернення уваги суспільства до проблеми недостатнього випуску книжок шрифтом Брайля 27 травня 2021 року в приміщенні Львівської спеціальної бібліотеки Українського товариства сліпих відбувся зорганізований правлінням Львівської ТПО УТОС та підтриманий управлінням соціального захисту Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради конкурс на швидкість читання шрифтом Брайля. Конкурсантів було 10. І цьогоріч вони читали твір Павла Загребельного “Роксолана”. Молодці всі, але так як це конкурс, переможці мусять бути – хоч , якщо чесно, завдання вибирати було не з легких. Переможницею конкурсу стала Ніна Шпильчак, друге місце за Надією Грабовською, третє місце посів Руслан Кмиць.

Вітаємо всіх учасників, а особливо переможців. Як ми вже зазначали, цей захід фінансово підтриманий управлінням соціального захисту Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, а це означає, що всі наші конкурсанти отримали чудові подарунки, за що велике дякуємо.

Конкурс на швидкість читання шрифтом Брайля

Share Button