ВІДХОДЯТЬ У ВІЧНІСТЬ НАЙКРАЩІ

Бессараб Микола Павлович

11 травня 2021 року пішов з життя почесний член УТОС, директор Кам’янець-Подільського УВП УТОС Микола Павлович Бессараб. Це людина з великої літери, яка все своє життя присвятила Українському товариству сліпих. Це людина, яка втілила в собі найкращі людські якості: чесність, порядність, скромність, професіоналізм і відповідальне ставлення до своєї справи.

Народився Микола Павлович 20 травня 1947 року в місті Запоріжжі в сім’ї службовців. У віці трьох років в результаті нещасного випадку втратив зір. Через це освіту здобував у Львівській спецшколі для незрячих дітей. В 1967 році вступив до Чернівецького державного університету на математичний факультет. Паралельно з навчанням розпочав свою трудову діяльність на Львівському УВП УТОС. З 1975 року пов’язав своє трудове життя з Кам’янець – Подільським УВП УТОС, прийшовши туди працювати заступником директора з виховної роботи. Проявивши свої професійні та організаційні якості Микола Павлович в 1978 році стає директором Кам’янець – Подільського УВП УТОС. З того часу розпочинається новий і дуже плідний етап життя Миколи Павловича. Його довгий трудовий шлях – часом квітучий, часом тернистий став запорукою успішної діяльності підприємства протягом всіх цих років. В останні десятиліття, через економічні та політичні негаразди, було особливо складно втримувати Кам’янець – Подільське підприємство. Але його невтомний керівник – Микола Павлович ніколи не опускав руки і не здавався ні перед якими труднощами. І підприємство працювало навіть у надскладні часи, коли втрачалися замовники і не вистачало коштів на зарплату. Але колектив завжди вірив директору, бо був упевнений у його професіоналізмі, компетентності, надійності і порядності. А Микола Павлович завжди розумів і цінував кадри, тому зібрав і беріг команду професіоналів, однодумців, надійних і порядних людей. Його толерантні і мудрі дії дозволили підприємству гідно пройти випробування і стати прикладом для багатьох підприємств Кам’янець-Подільська, а для споріднених підприємств України – зразком успішної роботи з незрячими.

Окрім керівництва Кам’янець – Подільським підприємством УТОС Микола Павлович Бессараб вів активну громадську діяльність в нашому Товаристві, неодноразово обирався членом Центрального правління УТОС та членом Президії ЦП УТОС. Нагороджений Почесною грамотою Міністерства праці та соціальної політики України, Указом Президента України від 5 червня 2008 року нагороджений Орденом «За Заслуги» III ступеня, «Заслужений працівник Українського товариства сліпих».

На жаль, Українське товариство сліпих продовжує втрачати найкращих своїх людей і дуже прикро, що життя Миколи Павловича Бессараба обірвалося через коронавірус, який медики вчасно не виявили.

Співчуваємо рідним і близьким через непоправну втрату.

Вічна пам’ять.

Share Button