#Слухати серцем: 11 аудіокнижок сучасних українських письменників викладені у вільний доступ

В Україні у рамках проєкту #Слухатисерцем було записано та викладено у вільний доступ 11 аудіокнижок за творами сучасних українських дитячих письменників.

Добірка книжок розподілена за віковими групами та орієнтована на читачів від дошкільного до старшого шкільного віку, повідомляє Рубрика.

Аудіокниги, створені в рамках проєкту #Слухатисерцем, викладені у вільний доступ на сайтах партнерів проєкту Видавництва Ранок та  онлайн бібліотеки для людей з проблемами зору Ліхтар.

Голоси героїв дитячих книжок озвучували професійні актори та радіоведучі. Серед них: Гиндин В’ячеслав, Озеров Михайло, Стеценко Оксана, Оцупок Ганна, Кошманова Ірина, Крижненко Сергій, Дідик Олег та інші.

Як повідомляють творці проєкту, вперше в Україні дитячі аудіокнижки було опубліковано одночасно з їх паперовими версіями.

Прослухати книги можна за посиланнями:

Крім того, діти та їхні батьки мають можливість знайти посилання на віртуальну аудіобібліотеку завдяки QR-кодам, що розташовуватимуться на обкладинках відповідних друкованих книжкових видань.

Творці проєкту також повідомили, що бібліотечки “Голоси книжок” з 11 аудіокнижок сучасних дитячих письменників вже були відправлені до вихованців 12 спеціалізованих шкіл інтернатів України.

“Для зручності прослуховування команда проєкту подарувала кожному задіяному в проєкті інтернату якісне сучасне аудіообладнення. А ще, кожен малючок отримав власний диск з аудіокнижками відповідно його віковій групі”, – розповіли організатори.

 

Джерело

Share Button