КОХАННЯ, ЯК ВОНО Є

Давні греки вірили, що найпершою, найдавнішою силою, яка почала створювати Всесвіт, було саме кохання. І у цьому є сенс, бо відкинувши суто міфологічні уявлення давнини, ми бачимо, що саме силою, яка об’єднує людей є у першу чергу кохання чоловіка та жінки, батьків та дітей, фахівця до улюбленої справи, людини до свого народу та країни. Тому саме брак кохання чи інші негаразди у стосунках і є найбільшою проблемою життя.
І от, 13 лютого у клубі УВП №4 УТОС відбувся психологічний майстер-клас під назвою «Кохання, як воно є». Захід відбувся у рамках проєкту соціальної адаптації осіб з порушеннями зору та за фінансової підтримки КМДА, а проводили його два психологи громадської організації «Вікно в світ» – Олена Коваль та Неля Коробченко.
Взяти участь у заході побажало більше двадцяти членів ВПО та працівників УВП №4. Розповісти про кохання, про найважливіші моменти людських стосунків за менш, ніж дві години – завдання майже нездійснене. Однак психологи успішно з ним впоралися.
Із самого початку організатори подбали про створення доброзичливої невимушеної атмосфери. Усі учасники сіли у коло. Ведучі після вступу запропонували всім учасникам по черзі висловити своє розуміння того, що ж таки є кохання. Атмосферу інтимності, майже родинного тепла посилювала ще й одна «участниця» – іграшка, яку принесли з собою психологи. Під час роботи майстер-класу кожен учасник, передаючи слово сусідові, водночас передавав йому і іграшку, яка ставала символічним «мікрофоном» і ознакою оратора, якому належить слово.
Під час майже двогодинного спілкування учасники обговорили ряд важливих питань взаємовідносин. Організатори заходу розповіли багато цікавого: про типи стосунків, «мови кохання», якими ми висловлюємо свої почуття. Під час майстер-класу спілкування урізноманітнювали психологічними вправами. Одну з таких вправ провів психолог-початківець, студент університету «Україна» Євген Науменко. Усім учасникам майстер-клас сподобався.
– Усе цікаво. Якщо будуть ще такі заходи, буду в них брати участь, – сказав молодий працівник УВП №4 Віктор Костюк.
Задоволена результатами заходу і О.Коваль:
– Ми раді проводити подібні заходи, раді, що людям вони подобаються і готові і надалі їх проводити, – сказала вона.
Після завершення майстер-класу спілкування продовжилося. Співробітники, на чолі з директором клубу, головою ПО Ольгою Павлівною Бойко, запропонували усім частування та чудову програму з веселих конкурсів та вікторин, лунала поезія, присвячена найкращому з людських почуттів. Вечір залишив дуже яскраві враження в усіх учасників.

Тезей, «Промінь»

Share Button