І ЗНОВУ БОЯРКА ЗАПРОШУЄ ЛАСКАВО!

Старі боярські сосни багато чого  бачили за своє віковічне життя. Єдине, чого не доводилося їм бачити в останні десятиліття –  це відсутність відпочиваючих утосівців у літні місяці, як це відбулося на початку цьогорічного сезону.

 «Промінь» вже неодноразово розповідав про життя та проблеми боярської оздоровниці,  єдиної безкоштовної у Товаристві. Будинок відпочинку, попри усі негаразди, які зачепили усю країну в останні роки, працював. І працював успішно. Але недарма кажуть: «найкраще – ворог хорошого». Знайшлися люди, які своїми непродуманими діями, чи навпаки надто продуманими, але не на користь незрячим, призвели до того, що минулого року Будинок відпочинку було закрито.Перевірки, здійснені через численні скарги пана Цапліна енд компані далися взнаки. Але колектив Будинку відпочинку на чолі із директором Т. Л. Маташ провів велику роботу. Усі недоліки, які стали приводом для закриття оздоровниці було усунено. Усі пункти вимог Держпродспоживслужби  було виконано.  Йшло літо, а Боярському будинку відпочинку треба було боротися за право виконувати свої функції. «Руйнувати – не будувати» каже прислів’я. Як важко пробити бюрократичні мури, зняти накладені заборони знає кожен, кому доводилося із цим стикатися. Та зрештою здоровий глузд переміг.

Двадцать третього липня цього року комісія Держпродспоживслужби оглянула Боярський будинок відпочинку і дала схвальну оцінку не виявивши  будь-яких порушень. Того ж дня Президія ЦП УТОС ухвалила рішення про початок оздоровлення членів УТОС у Боярському будинку відпочинку.

Відповідно до цього рішення із першого серпня почався перший заїзд. Усі шістдесят три відпочиваючих з усіх куточків України прибули практично без запізнення. Люди не хочуть втрачати можливості відпочити у добре знайомій, улюбленій оздоровниці. Люди раділи, побачивши  відремонтовані номери, знайомих співробітників, із якими встигли потоваришувати у минулі роки.

Не можна замовчати і той факт, що серед інших відпочиваючих приїхав до Будинку відпочинку сумно звісний пан Цаплін. Відпочиваючі не приховували свого обурення діями того, чиї кляузи та інтриги ледь не позбавили їх відпочинку. Бити, звичайно, не стали, але абсолютна більшість утосівців принципово вирішила «Трибуна» ігнорувати.

Другого серпня відбулися урочисті збори відпочиваючих. Присутніх вітали: керівництво Боярського будинку відпочинку в особі директора  – Т.Л.Маташ, представники Центрального правління УТОС – завідувач оргвідділу О. В. Савченко  та начальник відділу кадрів О. О. Комарницька,  а також депутат районної Києво-Святошинської ради від партії «Слуга народу» Отришко В’ячеслав Петрович. Ольга Володимирівна Савченко була вражена надзвичайно затишною, майже сімейною атмосферою. Люди раділи, дуже тепло ставилися одне до одного.

  Невтомна бібліотекар  і організатор усіх культурно-масових заходів Н. В. Сова розповіла про насичену програму відпочинку, численні екскурсії та концерт художньої самодіяльності, які  завжди чекають на відпочиваючих.

Знову утосівська здравниця у Боярці ожила. Натомлені  важким життям люди знов відпочивають у цьому затишному куточку України. Знову на лавах та у альтанках парку  діляться спогадами, «б’ються» у шахи, лунає музика та веселий сміх. Вже тривають репетиції майбутнього концерту, а ті, для кого найкращий відпочинок – це подорож, мандрують  по усіх-усюдах, до столичних музеїв та пам’яток.

Боярський будинок відпочинку працює! Він знову запрошує до себе.

Тезей, «Промінь»

Share Button