СТОЛИЦЯ ШАХИ ЛЮБИТЬ

Новий рік можна зустрічати у різні дні і не один раз. Шістнадцятого лютого, наприклад, нарешті прийшов новий рік за китайським календарем. А от утосівські шахісти Києва розпочали свій шаховий новий рік дев’ятого лютого. У малому залі у приміщенні будинку культури ім. Я. П. Батюка Київського УВП №1 пройшов перший у цьому році шаховий бліц-турнір.

У змаганнях взяли участь шахісти з усіх ТПО та УВП столиці.
На початку заходу шахістів вітали директор УВП №1 С. Ю. Філіп, голова первинної організації підприємства В. М. Коник. Вони запевнили учасників у тому, що і надалі надаватимуть шахістам усю можливу підтримку. Тепло вітали шахісти суддю турніру міжнародного арбітра Ю. П. Седляра, який протягом багатьох років судить шахові змагання незрячих Києва, і завжди демонструє високий професіоналізм та об’єктивність.

Гра проходила за швейцарською системою. Кожен учасник отримав по дванадцать хвилин на партію. При цьому, якщо грали тотально незрячий і шахіст із залишковим зором, то тотально незрячому надавалося зайві дві хвилини, оскільки необхідність мацати фігури, безумовно, затримує шахіста, а у бліці значення має кожна зайва секунда. Після цікавої, напруженої боротьби переможцями стали:
А. П. Івченко –перше місце; місця з другого по четверте поділили
Є. В. Познанський, В. С. Грибинник та С. В. Хан.

Переможців було нагороджено грошовими призами. Окрім того усі учасники турніру отримали заохочувальні подарунки від правління КМО.

Кажуть: як зустрінеш рік – так його і проведеш. Тож, бажаємо шахістам Києва та й всього Товариства, аби їх спортивний рік був сповнений цікавими змаганнями та перемогами.

Тезей, «Промінь».

Share Button