ЗМАГАННЯ ЕРУДИТІВ У КИЇВСЬКОМУ ЦЕНТРІ НЕЗРЯЧИХ

30 листопада 2023 року у комунальній реабілітаційній установі «Київський центр незрячих», який очолює Сергій Анатолійович Васін, відбулася інтелектуальна гра, конкурс ерудитів, присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю.

Повномасштабні бойові дії, які розпочалися на території України 24 лютого 2022 року, змусили виїхати за кордон багато українців, зокрема і незрячих. Але й ті реабілітанти центру, які зараз знаходяться за кордоном, підтримують постійний зв’язок з центром за допомогою вайберу та інших сучасних засобів комунікації. Тож змагалися дві команди: міжнародна команда «Занесло» (Франція, Німеччина, Україна) та команда «Титан», учасники якої перебували безпосередньо у «Київському центрі незрячих». Команди очолили відповідно Олег Чмут та Євгеній Познанський.

представники команди «Титан» приймають участь у грі

Питання були різноманітні: на логіку, ерудицію та кмітливість. Після інтелектуальної розминки розпочалася основна гра. Команди мали обирати по черзі собі номери запитань від одного до двадцяти чотирьох. Ведуча зачитувала питання, яке знаходилося під обраним номером. Команда мала на обговорення одну хвилину. У разі відсутності спільної відповіді вирішальне слово належало капітану команди, який мав обрати вірний, на його думку, варіант. Наприкінці цього етапу загальний рахунок був 3:3, тобто за формулою: «Перемогла дружба». За умовами конкурсу у цьому випадку належало провести двобій каптанів команд.

Капітанами були, як сказано вище, Олег Чмут команда «Занесло» та Євгеній Познанський команда «Титан». Підсумковий рахунок конкурсу капітанів 3:2 на користь Євгенія Познанського. Атмосфера була насичена енергетикою змагання, драйву та бажанням перемоги. Усі учасники отримали справжнє задоволення і дякують організаторам.

Share Button