Відео збірник порад для людей у родині яких є незрячий

«Перший крок» — відео збірник порад для людей у родині яких є незрячий опубліковано на каналі Навчально-інформаційного комп’ютерного центру Українського товариства сліпих в youtube.

Після повномасштабного вторгнення рф значно збільшується кількість військових, які отримали поранення очей під час бойових дій. Такі типи поранень є дуже складними у лікуванні та нерідко ведуть до часткової чи повної втрати зору.

Родина, друзі, близькі люди тих, хто втратив зір, часто не мають відповідних знань і навичок  для створення доступного, комфортного простору в помешканні, адаптації звичних речей, предметів для незрячого, правил супроводу тощо.

І саме для вас команда авторів підготували ряд роликів, де розказано і показано, як уникнути багатьох помилок та надані поради, як зробити перший крок.

Команда авторів, яка працювала над роликами:
тифлопедагог та інструктор з орієнтування і мобільності Галина Кушнір;
фахівець з невізуальної доступності інформаційних технологій Ігор Кушнір;
тифлопедагог та медик Анастасія Орлова-Артамонова;
сценарист-режисер Олег Павлюх.

Реалізація цієї ідеї стала можлива завдяки підтримці Української діаспора в Канаді, Благодійного фонду «Генерація 4», Rotary Club Kyiv-Sophia (Ukraine), Музею у темряві «Третя після опівночі» / 03:00, lifecell, Навчально-інформаційного комп’ютерного центру Українського товариства сліпих та величезної кількості небайдужих людей, які фінансово також підтримали цю ідею.

Share Button