В Україні хочуть запровадити Єдиний соціальний реєстр

Будівля Верховної Ради України

В Україні планують запровадити Єдиний соціальний реєстр (ЄСР). У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроєкт №10068 від 18.09.2023.

Як пояснили в Міністерстві соціальної політики України, реєстр покликаний об’єднати всіх отримувачів соціальної підтримки в одну базу даних і так пришвидшити та оптимізувати процес призначення різних видів соціальної підтримки населенню.

Зазначається, що ЄСР – централізована система для збору, обробки, зберігання та обліку електронних даних отримувачів соціальної підтримки.

Реєстр об’єднуватиме уніфіковані дані отримувачів усіх видів соціальної підтримки: послуг, допомог, субсидій тощо. Таким чином кожна особа, яка потребує або вже отримує підтримку від держави, матиме свою особову електронну справу під різні соціальні випадки.

“Ухвалення цього законопроєкту важливе для ефективного продовження цифрової реформи соціальної сфери. Ми пропонуємо абсолютно новий підхід із проактивними соціальними послугами, коли потреби вразливих груп населення вирішуються заздалегідь, ще до виникнення проблем”, – розповів заступник міністра соціальної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко.

Share Button