Відтепер застосунок для незрячих Lookout доступний і українською мовою

Застосунок Lookout, який використовують люди з порушеннями зору, тепер доступний і українською мовою. Про це 6 вересня повідомили у корпоративному блозі Google.

Lookout допомагає людям з порушеннями зору виконувати повсякденні завдання. Додаток запустили у 2018 році, він працює на базі штучного інтелекту.

За словами розробників, тепер Lookout зможе допомогти більшій кількості людей, оскільки підтримка застосунку розширюється на 11 нових мов, включно з українською.

Під час використання Lookout українською мовою, можна скористатися трьома різними режимами:

  • Режим тексту найкраще підійде, коли потрібно прочитати вголос невелику кількість тексту, наприклад для сортування візитних карток або листів.
  • За допомогою режиму документа можна зробити знімок та озвучити цілі сторінки тексту в текстовому форматі або в “Google Документах”.
  • Режим дослідження використовує комп’ютерний зір для ідентифікації об’єктів навколо, що може бути особливо корисним, якщо користувач або користувачка потрапляє в незнайоме місце й хоче знати, що саме є навколо, наприклад меблі або домашній улюбленець.
Зображені приклади роботи застосунку на смартфоні
Фото з корпоративного блогу Google, ukraine.googleblog.com

Lookout також надає доступ до деяких додаткових режимів, використовуючи програму деякими іншими мовами, зокрема англійською.

Застосунок працює найкраще на пристроях з більш ніж 2 ГБ оперативної пам’яті, які працюють на Android 6.0 або пізніших версіях. Дізнатися більше про те, як працює Lookout, можна тут.

Share Button