Сапер Владислав Єщенко, який втратив зір на війні, одружився.

24-річний Владислав Єщенко, відомий як «Самурай», народився у Горлівці, згодом переїхав до Слов’янська. з 2020 року працював демінером у гуманітарній організації з розмінування, проводив дії, спрямовані на очищення територій Донецької та Луганської областей з пошуку та знешкодженню мін та інших вибухонебезпечних предметів. Через тиждень після початку повномасштабного вторгнення став добровольцем у лави ЗСУ на посаді сапера.

У ході виконання бойового наказу командира військової частини А7270 зі знешкодження мін ПФМ-1 у районі н.п. БОГДАНІВКА Донецької області, сапер другого саперного відділення інженерно-саперного взводу підрозділу забезпечення солдат ЄЩЕНКО Владислав Олександрович 09 серпня 2022 року отримав мінно-осколкове поранення та зазнав контузії. Діагноз: мінно-осколкове поранення, опіки, акубаротравма. У наслідок поранення Владислав Єщенко втратив зір, частково чує на одне вухо, не відчуває запахів.

Після тяжкої реабілітації боєць не пав духом та став зразком для багатьох Українців, він створив свій Благодійний Фонд «Побачимо перемогу». Зараз Владислав виконує обов’язки директора фонду, для допомоги пораненим бійцям втратившим зір як і він. Також варто зазначити, що Владислав долучився до придбання та передачі до військової частини квадрокоптерів, що допомогло військовим здійснювати успішні військові операції під Соледаром.

На даний час Владислав працює над головною метою свого благодійного фонду, а саме веде перемовини з науковцями з Іспанії м. Аліканте про придбання патенту та перевезення технології в Україну, яка зможе повернути повністю втрачений зір пораненим бійцям та всім нужденним. Ціль проєкту вживлення у кортикальну кору чіпа який буде обробляти дані з камер та за допомогою нейромережі передавати зображення у мозок.

Влад втратив обидва ока та можливість бачити світ. Однак, навіть це не змогло його зламати. Дівчина Влада Валерія в усьому підтримує коханого. Владислав вперше освідчився своїй коханій 31 серпня минулого року, коли трохи отямився після поранення. Хлопцю було важко прийняти реальність, але його кохана Валерія запевнила, що вони разом долатимуть усі труднощі. Тоді Владислав зрозумів: вона — його подарунок долі.

Майже через рік після отриманого поранення Владислав освідчився коханій вдруге, чого вона зовсім не очікувала. Покликавши Валерію в ресторан, де начебто його друг мав освідчитися своїй дівчині, Владислав запропонував коханій стати його дружиною. Наречені вирішили одружитися у день народження Валерії — 21 серпня.

Весільна церемонія

21 серпня 2023 року незламна пара узаконила свої стосунки. Розпис відбувся у Києві, куди молодята запросили лише найближчих друзів та рідних. Через те, що багато хто з близьких не зміг приїхати на церемонію, Владислав та Валерія вирішили транслювати церемонію одруження на сторінках “Самурая” в Instagram та TikTok.

Такий важливий момент у житті молодят розділила понад тисяча глядачів у соцмережах. До ефіру доєднувалися користувачі як з України, так і з-за кордону. А сама церемонія вийшла дуже ніжною та зворушливою.

Share Button