Прес-конференція «Реабілітація військових та цивільних з втратою зору – досвід та реалії сьогодення»

Сьогодні, коли кількість військових, у яких постраждали органи зору, постійно збільшується, необхідність якісного, структурованого та системного реабілітаційного впливу, який ґрунтується на науковій базі та сучасних підходах до процесу реабілітації, стає вкрай важливою. Не менш вагомим є навчання рідних та близьких особи, яка втратила зір, прийомам та навичкам безпечної взаємодії з нею, облаштування приміщення, подвір’я, психологічних прийомів підтримки та стимулювання до навчання, самореалізації, прагнення до продовження життя.

Цим питанням присвячувалась прес-конференція «Реабілітація військових та цивільних з втратою зору – досвід та реалії сьогодення», яка відбулася 16 серпня 2023 року в приміщені Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ».

Організаторами прес-конференції виступили: Всеукраїнська громадська спілка «Національна Асамблея людей з інвалідністю України», Громадська спілка «Всеукраїнська ліга організацій осіб з інвалідністю по зору «Сучасний погляд» та Міжнародний благодійний фонд Олександра Терещенка.

Фотографія учасників прес-конференції

Участь у прес-конференції взяли:

– Валерій Сушкевич – голова Всеукраїнської громадської спілки «Національної Асамблеї людей з інвалідністю України»;

– Іван Сорока– боєць 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців

– Владислав Єщенко – директор Благодійної організації «Побачимо перемогу»

– Вадим Свириденко – уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій

– Олександр Терещенко – директор Міжнародного благодійного фонду Олександра Терещенка

– Микола Дубов – віце-президент Громадської спілки «Сучасний погляд»

– Олеся Перепеченко – виконавча директорка Громадської спілки «Сучасний погляд».

В рамках прес-конференції відбудеться презентація видання «Організація і проведення таборів реабілітації та реадаптації військових і цивільних із втратою зору після поранень та травм: методичні рекомендації». Крім того, було презентовано практичну модель підтримки та відновлення військових з втратою зору «Життя після війни».

Share Button