Творчий вечір поета Євгена Познанського «Янгол віри і натхнення»

Численних шанувальників, колегмитців, друзів 12 червня 2023 року зібрала поетична зустріч з Євгеном Познанським у затишному читальному залі Центральної спеціалізованої бібліотеки для сліпих ім. М. Островського у столиці.

ЯНГОЛ ВІРИ І НАТХНЕННЯ» – так називалася мистецька подія, присвячена 25-тій річниці з моменту виходу найпершої публікації творів Євгена, під час якої близькі друзі, шанувальники та великі поціновувачі творчості поета читали його вірші, співали пісні, написані на його слова, виконували музичні композиції.

Євген Познанський – переможець та лауреат багатьох поетичних конкурсів, член асоціації поетів–ронделістів НСПУ, його твори друкуються, записуються в аудіо-форматі, читаються на різноманітних заходах, композитори на його вірші складають пісні. А головне –  любов і шана багатьох прихильників і любителів поезії, визнання ними справжнього таланту цієї прекрасної, надзвичайно скромної людини.

Поезія – це крила, що не дають нам впасти на життєвому шляху, що тримають нас у небі. Почувши вірші Євгена, ти відчуваєш, що душа почерпнула світла, добра, краси, благодаті, доброти та любові. Духовні пошуки, глибокі переживання, відданість люблячого сина, замилування красою навколишнього світу, звертання до Всевишнього – ці теми знайшли відгук у багатогранній творчості Євгена.

Серйозний вірш писати непросто. Його треба виносити серцем і душею, певно, якимсь загадковим, таємничим чином випливає витонченість, неповторність, що здатна зачаровувати людські серця. Поезія не має права бути холодною, безкрилою, безликою, німою, вона мусить кликати, піднімати з колін, зворушувати до глибини, здіймати в політ! Все це ми відчуваємо у рядках поезій митця.

Виявляється так, що пісня твориться не на кожну поезію. Текст для пісні повинен бути плавним, милозвучним, має бути тонким поєднання змісту, образу, краси, повне співпадіння ритмів мелодії та вірша. Багато творів Познанського Євгена пречудово лягають на музику і їхній зміст набуває ще більших барв, глибини розкриття та безлічі відтінків.

Усі присутні на зустрічі почули улюблену поезію та пісні у виконанні відданих друзів поета: ведучої вечора Бойко Ольги Павлівни, Анни Стоянової, Інесси Сідоріної, Максима Грішина, Надії Коробчук, Герасименко Вікторії, Петровського Володимира та багатьох інших.

Винуватець події невипадково запросив своїх шанувальників до нашої бібліотеки. З колективом нашого закладу поета пов’язує давня дружба і співпраця. Саме тут у колі читачів Женя ділиться своїми творчими здобутками та надбаннями. З легкої подачі чарівної руки директорки бібліотеки пані Марини Потеляхіної Євген Познанський стає все більш відомим широкому загалу любителів поезії.

Колективна фотографія

У неофіційній частині зустрічі глядачі висловили свої враження про творчість Євгена, поділилися спогадами й вітаннями.

 «Ця унікальна людина не просто ділиться поезією із нами, Женя віддає людям свою любов, самого себе! І за це йому наша велетенська подяка»,– говорили численні гості. Традиційна фотосесія з автором зафіксувала приємні моменти події, а запашний чай зі смаколиками надав невимушеності і теплоти спілкуванню. Нових віршів від Євгена Познанського очікують його шанувальники.

Дорогий наш Женю, від усього серця бажаємо тобі натхнення, нових звершень, досягнень і перемог, відданих  шанувальників, втілення всіх мистецьких задумів та здійснення твоєї заповітної мрії!

Share Button