«ВІДЧИНИЛОСЯ ЖИТТЯ» ЗНОВУ ЗІБРАЛО РАЗОМ ТАЛАНОВИТИХ НЕЗРЯЧИХ ТА ВІДОМИХ УКРАЇНСЬКИХ ВИКОНАВЦІВ

У Львівському театрі імені Марії Заньковецької 10 травня 2023 року при повному залі відбувся благодійний інклюзивний концерт “Відчинилося життя”. У ньому взяли участь оркестр “заньківчан” та незрячі виконавці. За словами організаторки концерту Оксани Потимко, всі гроші, зібрані від продажу квитків, передадуть на підтримку Збройних Сил України.

Незрячі діти і дорослі, разом із українськими виконавцями, зібралися на одній сцені у супроводі оркестру театру Заньковецької. Квитки на концерт “Відчинилося життя” викупили за кілька тижнів до події.

– Квитки розкупили менше як за місяць, тобто за три тижні до концерту  жодного квитка в продажу вже не було. Цього року виповнилося п’ятнадцять  років проєкту “Відчинилося життя”. За цей увесь час відбулося вже понад дев’яносто концертів у різних країнах Європи та в Україні, — розповідає організаторка концерту Оксана Потимко.

Серед учасників концерту було одинадцять незрячих виконавців, з яких шестеро — діти. Ліза Москаленко з Миколаївської області. В її рідному селищі війська Росії розбомбили школу. Тепер дівчина навчається у Львівській школі для незрячих дітей. У проєкті бере участь вдруге.

– Мені дуже подобається ця пісня і насправді дуже боляче за те, що відбувається в Україні і цією піснею я б хотіла передати все те, що я відчуваю у цей момент, — каже юна учасниця концерту Ліза Москаленко.

Серед гостей заходу — співачка Соломія Чубай та артисти гурту “Піккардійська терція” Андрій Капраль і Ярослав Нудик.

– Дуже приємно і те, що ми можемо виступити і те, що ми можемо усі разом подарувати людям позитивні емоції для того, аби люди ставали спокійнішими і їм було легше в цій складній ситуації, бо всі по-різному її сприймають, — каже співак Андрій Капраль.

Завдяки концерту вдалося зібрати 315 тисяч гривень на потреби Збройних Сил України.

За матеріалами мережі інтернет

 

Share Button