Методичні рекомендації “Тактильні смуги – доступність відкритих громадських просторів для людей із порушеннями зору”

Вперше в Україні у такому обсязі розглянуто широке коло питань функціонування тактильних елементів доступності – наземних тактильних смуг, їх класифікації, а також норми і принципи побудови та використання систем тактильних смуг, помилки та штучно створені бар’єри під час облаштування простору наземними тактильними смугами тощо.

Ці рекомендації звернено насамперед до фахівців, які забезпечують доступність відкритих громадських просторів для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, а також до керівників та представників органів влади, державних і комунальних підприємств, установ та організацій, суб’єктів будівельної галузі та громадських об’єднань, які опікуються питаннями створення безбар’єрного середовища.

Видання засноване на приписах ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд», розкриваючи низку аспектів ширше, ніж у нормативному документі. Воно стане у пригоді усім, хто забезпечує доступність відкритих громадських просторів для людей із порушеннями зору, викладачам та студентам закладів вищої освіти різних спеціальностей – тифлопедагогам, реабілітологам, архітекторам та ін. Методичні рекомендації зацікавлять також і самих людей з порушеннями зору.

Автор: Євгеній Свєт.

Методичні рекомендації розроблено Житомирською обласною ГО людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я.» в рамках проєкту «Реагування та відновлення з урахуванням потреб людей з інвалідністю під керівництвом та за координації організацій осіб з інвалідністю», який реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за підтримки Європейського форуму інвалідності та Християнської місії незрячих (СBM).

Завантажити Методичні рекомендації за посиланням.

Share Button