Заміна кришталика – операція, яка в змозі повернути зір – киянам у комунальних клініках столиці виконується безкоштовно

Операція із заміни кришталика, яка буквально повертає зір людині з катарактою та іншими захворюваннями очей, безкоштовно виконується для киян у визначених комунальних медзакладах столиці. Про це повідомив Департамент охорони здоров’я.

Обов’язковим при цьому є медичний висновок щодо необхідності такого оперативного втручання та направлення лікаря.

За інформацією директорки Департаменту охорони здоров’я Валентини Гінзбург, при будь-яких проблемах із зором необхідно якомога раніше звернутися до лікаря-офтальмолога. Він встановить точну причину та призначить лікування. Якщо операція потрібна, зробити її можна в одній із шести клінік: Київських міських клінічних лікарнях №№ 1, 3, 4, 8, 9 та Олександрівській клінічній лікарні м. Києва.

«І операція, і необхідні для неї витратні матеріали будуть для вас безоплатними. Адже для цього заклади забезпечують усім необхідним на виконання заходів  міської цільової програми «Здоров’я киян». Тож якщо хтось, навіть лікар консультативно-діагностичного центру, радить звертатися у приватні клініки, ви маєте знати, що існує безкоштовна альтернатива», – наголосила Валентина Гінзбург.

За її словами, таким чином міська влада створює для киян додаткові можливості безоплатного лікування.

«Це є особливо актуальним, коли йдеться про дороговартісні операції, які можуть покращити або повернути людині функції, що відповідають за якість життя. Пропоную киянам, які потребують заміни кришталика, звернутися до лікарні і зробити це. А тим, хто помічає негаразди із зором, – записатися до офтальмолога. В ідеалі, звісно, відвідувати лікаря з профілактичною метою, коли ще нічого не турбує», – порадила Валентина Гінзбург.

Лікарні, де виконують офтальмологічні операції із встановлення штучних кришталиків

 Назва закладу Телефон для довідок щодо прийому документів від киян, які потребують заміни кришталика
КНП «Київська міська клінічна лікарня № 1» (044)563-04-74

(098)454-72-18

КНП «Київська міська клінічна лікарня № 3» (044)540-96-90
КНП «Київська міська клінічна лікарня № 4» (050)228-44-28
КНП «Київська міська клінічна лікарня № 8» (044)502-37-51
КНП «Київська міська клінічна лікарня № 9» (044)467-07-69
КНП «Олександрівська клінічна лікарня м. Києва» (044)255-14-75

Джерело: Офіційний портал Києва 

Share Button