КРУГЛИЙ СТІЛ ПРИСВЯЧЕНИЙ МІЖНАРОДНОМУ ДНЮ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Щороку разом зі світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Це день підведення підсумків зробленого, аналіз фактичного становища людей з інвалідністю і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня. На долю осіб з інвалідністю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

До Міжнародного дня осіб з інвалідністю 2 грудня 2021 року головою Центрального правління УТОС В.М. Більчичем вже традиційно проведений Круглий стіл за участі представників Київських організацій УТОС. Зокрема були присутні: Перший заступник голови ЦП УТОС С.В.Кіт, заступник голови ЦП УТОС М.М.Новосецький, голова КМО УТОС В.В.Романюк, директор НІКЦ УТОС В.О.Гордійко, в.о.головного редактора ОРПВ УТОС «Заклик» Н.А.Щербань та голови первинних організацій УТОС міста Києва.  На зустрічі було порушено найболючіше питання сьогодення нашого Товариства – відсутність фінансування невиробничої сфери УТОС у 2022 році та подальших роках. Також ішлося про діяльність УТОС у поточному році: це і виробничі питання, пов’язані з неможливістю реалізації продукції наших підприємств, і судові процеси, зумовлені іншими громадськими організаціями людей з інвалідністю, спрямовані на знищення інституційної фінансової підтримки з боку держави УТОС і УТОГ, і найнебезпечніша загроза і проблема для здоров’я людей, спровокована коронавірусом.  Дійсно, за таких умов дуже важко функціонувати нашому Товариству. Але, за словами Владислава Миколайовича, незважаючи на труднощі, Українське товариство сліпих працює і виконує свої статутні завдання.

Голова ЦП УТОС висловив щиру подяку й киянам і всім членам Товариства України за невтомну самовіддану працю на благо УТОС.

Цей один день в році  покликаний привернути увагу до проблем  людей з інвалідністю.

Share Button