Прем’єр-міністр: Регіони отримають субвенцію на розбудову безбар’єрного простору та створення навчально-практичних центрів у закладах освіти

Уряд затвердив розподіл субвенції місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів». На її реалізацію в бюджеті на 2021 рік закладено 1 мільярд гривень.

Як зауважив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, кошти в межах відповідної програми підуть на проекти, що спрямовані на підтримку освіти в регіонах.

«Це ініціативи, що пов’язані з формуванням в закладах освіти безбар’єрного простору та організації й забезпечення здорового харчування. Звичайно ж, що тут передбачено капітальні ремонти шкіл, а також оновлення матеріально-технічної бази їдалень освітніх закладів. Наразі у співпраці з облдержадміністраціями та народними депутатами погоджено більше 500 проектів, що покликані покращити умови для належного освітнього процес», — зазначив Глава Уряду.

Крім того, Кабінет Міністрів України затвердив розподіл 150 мільйонів гривень субвенції місцевим бюджетам на створення навчально-практичних центрів сучасної професійно-технічної освіти.

«Це важливий крок, аби зробити їх більш сучасними та конкурентними, а також створити належні умови, аби здобувачі освіти отримували професійні навички прямо під час навчання», — наголосив Прем’єр-міністр.

 

Share Button