ЗБІРНУ УКРАЇНИ ПРОВЕЛИ НА ПАРАЛІМПІАДУ В ТОКІО

12 серпня 2021 року Україна провела Національну паралімпійську збірну на Паралімпіаду у Токіо, яка розпочнеться 24 серпня. Урочиста церемонія проводів відбулася у столичному КВЦ Парковий.

Вперше за тридцять років на церемонію проводів паралімпійців завітав президент України. Разом із главою держави Володимиром Зеленським на проводах була присутня його дружина Олена Зеленська.

Колективна фотографія

– Ви – наша гордість і слава нашого спорту, волі та духу. Кожен з вас є прикладом незламності та необмежених можливостей. За ці роки на літніх та зимових паралімпійських іграх збірна України здобула 374 медалі. І дуже символічно, що паралімпійські ігри стартують 24 серпня, у день відновлення незалежності України, – сказав Зеленський під час свого виступу.

Президент також анонсував побудову професійної літньої бази для паралімпійців, але не назвав конкретних дат.

– Ми за час проведення Паралімпіади, повинні з урядом, місцевою владою та іншими причетними до цього,  вирішити питання професійної літньої бази для вас. Ну, вже пора, тридцять років минуло… Це наш обов’язок на знак поваги до того всього, що ви робите для нашої країни. Я щиро бажаю ще раз вам успіхів у Токіо. Надихайте, заряджайте, перемагайте та обов’язково повертайтеся додому. Ми будемо підтримувати вас усім серцем, – додав Зеленський.

     Церемонія завершилася спілкуванням та фотографуванням паралімпійців з президентом та першою леді, а також олімпійським чемпіоном і заступником парламентського комітету з питань молоді та спорту Жаном Беленюком.

Зазначимо, Паралімпіада у Токіо буде сьомою за рахунком для українських спортсменів. Ігри триватимуть дванадцять днів, протягом яких представники ста шестидесяти восьми країн світу змагатимуться за п’ятсот сорок комплектів нагород у двадцяти двох видах спорту, зокрема і двох дебютних.

Україну на Паралімпіаді у Токіо представлять сто сорок три спортсмени, які братимуть участь у п’ятнадцяти із двадцяти двох видів спорту, представлених на Паралімпійських іграх. А саме: легка атлетика, теніс настільний, паверліфтинг, параканое, паратріатлон, бадмінтон, веслування академічне, велосипедний спорт (трек, шосе), голбол, дзюдо, плавання, стрільба кульова, стрільба з лука, тхеквондо, фехтування на візках.

Україна дебютуватиме у трьох видах спорту: голбол (чоловіча команда), бадмінтон і тхеквондо. Два з яких – бадмінтон та тхеквондо – вперше увійшли до програми Паралімпійських ігор.

За матеріалами мережі інтернет

Share Button