ТВОРЧИЙ ВЕЧІР ЄВГЕНІЯ ПОЗНАНСЬКОГО АБО ПОЕЗІЯ, НАПИСАНА ДУШЕЮ

6 червня 2021 року, у Центральній районній бібліотеці Дніпровського району міста Києва відбувся творчий вечір нашого поета Євгенія Познанського. Захід було організовано завдяки плідній співпраці працівників бібліотеки та клубу підприємства Київського УВП №4 УТОС, із якого починав поет свій  трудовий шлях.

У заході взяли участь талановиті  митці, заслужений артист, керівник гурту «Завжди Зелені», композитор, Андрій Іванов, автор та виконавець пісень, переможець конкурсів пісенної творчості Іванна Братусь, бард Сергій Поминальник. Пісні на вірші Євгенія Познанського у виконанні  талановитих митців, стали окрасою вечора.

Творчій вечір майстерно вели, створюючи дружню, невимушену атмосферу працівниця бібліотеки  – Ольга Кушнерік та директор клубу Київського УВП №4 УТОС, голова виробничої первинної організації – Ольга Бойко.

Поезії Євгенія Познанського лунали у щирім та виразнім виконанні шанувальників його творчості: Ганни Стоянової –  диригента та викладача, керівника інклюзивного відділу Київського державного будинку художньої та технічної творчості; Надії Коробчук – філолога, випускниці КНУ ім. Т. Шевченко, члена Київського ТПО №1; і  читці декламатори клубу УВП №4 Вікторія Герасименко та Томіла Кущенко. Кілька поезій виконали самі ведучі Ольга Кушнерік та Ольга Бойко. На свято  завітали читачі бібліотеки, любителі поезії та гарної пісні. І їх очікування не були марними.

До програми увійшли різноманітні поезії Є. В. Познанського, які  представляли  різні грані його творчості – від громадянської лірики та релігійної поезії і до  пейзажної лірики та  віршованої казки; від таких складних, класичних форм, як рондель і сонет і до верлібру, бо поет свідомо не хоче обмежувати свою творчість у рамках одного жанру. Біль за Україну та віра у перемогу добра, відданість вічним ідеалам православної віри, мистецтва, кохання наповнювали вірші Є. В. Познанського. Дуже тепло та приязно глядачі вітали ці вірші.

Захід проходив із дотриманням усіх необхідних норм безпеки, обумовлених епідемічною ситуацією.

 Початково, ця зустріч  планувалася до Всесвітнього дня поезії, якій відзначається 21 березня, але через карантинні обмеження захід було перенесено. Проте шосте червня це день, який  навічно внесено до історії поезії, бо саме 6 червня народився один з найвидатніших поетів світу –  О. С. Пушкін. Тож, вірш Є. В. Познанського,  присвячений цьому  генію пролунав одним з перших на святі.

Не бува, є свята без подарунків. Бібліотеці імені П.Тичини з метою поповнення фонду було передано один примірник двотомного інклюзивного видання «Торкнутися слова. Це можливо» до якого увійшли твори двадцяти незрячих поетів, у тому числі й Є. В. Познанського. При цьому присутні могли побачити, як незрячі читають книжки шрифтом Брайля.  Віртуозне, швидке та виразне читання продемонструвала Надія Коробчук.

Нікого не залишив байдужим ангельський спів Іванни Братусь. Її пісні душевні, романтичні торкаються найсокровенніших струн душі. Іванна Братусь є авторкою кількох альбомів пісень «Твій сад», «Територія любові»,  та інших.

Відомий маестро, виконавець людина великої душі та таланту Андрій Іванов, щедро дарував свій невгамовний оптимізм, його пісні заряджали усіх бадьорістю та оптимізмом.

Молодий маестро Сергій Поминальник одразу завоював симпатії усіх присутніх, виконавши низку своїх пісень на вірші Є. В, Познанського.

 Дуже зворушливим став виступ київського поета Ярослава Кондратюка. Друг винуватця свята, пан Ярослав, не став декламувати власні твори, а щиро та душевно прочитав один з ліричних віршів Євгенія Познанського та щиро привітав друга із важливою подією у творчім житті, яким став для поета цей вечір. Зустріч транслювалася у прямому ефірі у Фейсбуці. Майстерну зйомку вів співробітник клубу УВП №4 Юлій Тонкоглас.

Глядачі дякували  поету, організаторам та  учасникам за щирість, теплоту та дружню обстановку, бажали успіхів в подальшому та нових зустрічей.

Голова ВПО Київського УВП №4 УТОС, директор клубу О.П.Бойко.

Share Button