Британські вчені розробили електронний поводир для людей з порушеннями зору

Фахівці з британського Університету Лафборо створили електронний імітатор собакиповодиря. З його допомогою незрячі люди зможуть здійснювати безпечні прогулянки, пише видання New Atlas.

Пристрій, що одержав назву Theia, поміщається в руці. Його дизайн розробив студент Ентоні Камю, який черпав натхнення в ігрових консолях. У програмне забезпечення вшита навігаційна система, а за обстановкою навколо стежать відеокамери і лідари. Система бачення у гаджета реалізована за технологією, схожою з безпілотними автомобілями.

Електронний поводир передає сигнали господареві за допомогою звуків і силових імпульсів. Незряча людина може задати пристрою адресу, і він приведе на місце, побудувавши оптимальний маршрут.

Електронний поводир стане відмінним помічником для тих, хто з ряду причин не може користуватися послугами спеціально навченого собаки. Наприклад, через нестачу фінансів, скромною площі квартири або алергії.

Поки проект Theia знаходиться на стадії прототипу. Він являє собою болванку, з якої стирчать дроти. А маркетингова версія, якщо вона вийде на ринок, буде мати більш елегантний вигляд.

Share Button