Розроблено застосунок assistEyes Speak для озвучування тексту на зображення на macOS

Відбувся реліз додатка assistEyes Speak для операційної системи macOS, призначеного для розширення можливостей з читання виділеного тексту і графічного зображення тексту на картинках. Воно написано розробником зі слабким зором, що використовує переважно функціональність екранного збільшення і читання виділеного тексту, тому в першу чергу орієнтовано на подібні сценарії використання, а не на користувачів VoiceOver.

Додаток assistEyes Speak покликаний полегшити роботу користувача з порушеннями зору наступними функціональними можливостями:

  • Додаток стежить за системним буфером обміну, і коли в ньому з’являється картинка, до неї застосовується вбудована функція оптичного розпізнавання тексту, після чого розпізнане вміст вимовляється вголос через синтезатор мови. Таким чином можна отримати читання вголос практично будь-якого графічно зображеного тексту, використовуючи системну функцію скриншота всього екрану (CMD-Shift-3) або якоїсь частини екрану (CMD-Shift-4).
  • Оскільки вбудована функція читання виділеного тексту спрацьовує не для всіх програм, то в assistEyes Speak додатково реалізована можливість прочитувати текст з буфера. Відповідно якщо якийсь текст в принципі можна виділити і скопіювати в буфер, то його при необхідності можна буде прочитати вголос таким альтернативним способом.

Додаток assistEyes Speak призначене для операційних систем macOS версії 10.15 і новіше, поки має лише англомовний інтерфейс і поширюється за ціною 4,99 долара через Mac App Store.

Share Button