ТРАДИЦІЙНА ЗУСТРІЧ ГОЛОВИ ЦП УТОС З ПРЕДСТАВНИКАМИ ТОВАРИСТВА

Другого грудня 2019 року, напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю, Голова Центрального правління Українського товариства сліпих Більчич Владислав Миколайович провів традиційну зустріч з керівниками київських осередків УТОС та представниками колективів організацій непромислової сфери УТОС, які мають інвалідність по зору.

Зустріч пройшла у кабінеті Владислава Миколайовича, як завжди у теплій і невимушеній атмосфері, яка сприяла відвертому і конструктивному спілкуванню. Учасників зустрічі пригостили кавою, чаєм, печивом та цукерками.

Голова Товариства, розпочавши зустріч, розповів про діяльність Товариства у 2019 році, про роботу підприємств Товариства та непромислової сфери, а також про заходи, які вживаються для виконання статутних завдань та захисту прав і законних інтересів членів Товариства. Владислав Миколайович акцентував увагу учасників зустрічі на проблемних моментах, пов’язаних з отриманням фінансової підтримки з бюджету та продовження пільгового періоду застосування нульової ставки податку на додану вартість. Незважаючи на те, що з кожним роком стає все важче зберегти фінансову підтримку для непромислової сфери Товариства, все ж радує, що на 2020 рік нам вдалося залишити УТОС і УТОГ окремим рядком в бюджеті і зберегти фінансову підтримку на рівні цього року.

Після виступу Владислава Миколайовича відбулось обговорення поточних проблем та можливих шляхів їх вирішення, відбувся обмін думками та досвідом. Найбільш жваве обговорення стосувалось проблеми стандартизації озвучування світлофорів та використання систем навігації на мобільних пристроях, а також обговорили проблеми забезпечення технічними засобами реабілітації та доступності транспорту і об’єктів благоустрою.

Завершуючи зустріч Владислав Миколайович подякував всім за віддану і плідну працю, побажав всім міцного здоров’я і щастя та веселих новорічних і різдвяних свят. Крім того окремим учасникам зустрічі були вручені подяки та грамоти ЦП УТОС таким як:

Охрименку Андрію Анатолійовичу – майстру виробничих дільниць Республіканського будинку звукозапису і друку УТОС;

Потеляхіну Володимиру Миколайовичу – коректору брайлівського друку Республіканського будинку звукозапису і друку УТОС;

Кушніру Ігорю Валерійовичу – фахівцю з інформаційних технологій НІКЦ УТОС;

Ясельській Олені Володимирівні – голові правління Київської ТПО №4 УТОС та іншим.

Share Button