Четверо безробітних здійснюватимуть супровід незрячих житомирян

26 вересня 2019 року у новому приміщенні Житомирського міського центру зайнятості відбувся ярмарок вакансій з підбору претендентів на громадські роботи із супроводу осіб з інвалідністю першої групи по зору.

Вже шостий рік поспіль Житомирське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалiдів звертається до центру зайнятості по допомогу в організації таких робіт. Представники Фонду розповіли про умови праці, а заступник директора-начальник відділу взаємодії з роботодавцями центру зайнятості Людмила Шевчук наголосила безробітним про переваги участі у громадських роботах. Справа ця була започаткована ще восени 2014 року й отримала багато схвальних відгуків.

Найважливішим у цій співпраці є підбір осіб, які б могли працювати з даною категорією населення. Це повинні бути люди толерантні, комунікабельні, доброзичливі. Вони мають стати «очима» незрячого і вміти словами передати все те, що бачать самі.

Чотири особи з присутніх на заході зголосились спробувати себе у такому виді робіт.

Для осіб з порушенням зору – це можливість відчути себе повноцінним учасником суспільного життя, а для безробітних – можливість виконувати соціально-значиму роботу, за яку ще й отримувати матеріальну винагороду.

Житомирський обласний центр зайнятості

Share Button