ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ УТОС – ДВАДЦЯТЬ П’ЯТЬ!

Одинадцятого квітня 2019 року відбулось урочисте відкрите розширене засідання обласного правління у Луцьку з нагоди 25-річччя від дня створення Волинської обласної організації УТОС.

Свято розпочалося гімном України та внесенням Книги пошани обласної організації УТОС, яку доручили внести переможцям в огляді-конкурсі на кращу організацію роботи – голові правління Ковельського осередку Осійчук С.Ф.  та секретарю цієї організації Шворак Г.О. і озвучені прізвища внесених до цієї книги ветеранів УТОС.

На урочистості прибули представники влади та духовенства Волині, друзі, партнери, ветерани організації, колеги з інших областей. Був серед них і очільник Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Голова обласної державної адміністрації зауважив, що історія обласної організації УТОС – вражає. Люди з вадами зору досягають успіхів, які не під силу багатьом здоровим.

 – Це дуже правильно, що ви разом. Кожен ділиться своїм досвідом, успіхами, досягненнями. А влада, у свою чергу, повинна звертати увагу на вас. Бо на спонсорські кошти не завжди доводиться розраховувати. Я вважаю, що ми повинні внести зміни до програми та збільшити фінансування осередків УТОС в області. Сподіваюся, депутати обласної ради мене підтримають. Бо ви дійсно активна, діюча та масштабна організація, – сказав у своєму виступі Олександр Ілліч.

Під час урочистостей Олександр Ілліч вручив низку Почесних грамот. Для усіх нагороджених великим сюрпризом стало те, що їх надрукували шрифтом Брайля, аби незрячі змогли самостійно прочитати щирі слова, що їм адресовані.

Варто зауважити, що така ініціатива чи не єдина в Україні. Тож, за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у вирішення проблем людей з обмеженими фізичними можливостями та з нагоди 60-річчя Ліги сліпих на Волині та 25-річчя Волинської обласної організації Українського товариства сліпих Олександр Савченко вручив Почесні грамоти обласної державної адміністрації:

Юхиму Бортняку – голові ревізійної комісії обласної організації УТОС; Лідії Дороніній – старшому групоргу ГО «Луцька міська територіальна первинна організація УТОС»; Галині Забелінській – члену правління обласної організації УТОС; Леонідові Іщику – музичному керівнику дитячого садка у Камінь-Каширському, члену правління Камінь-Каширської територіальної первинної організації УТОС, депутату Камінь-Каширської районної ради; Софії Шепшелей – голові правління Камінь-Каширської територіальної первинної організації УТОС.

З вітальним словом  виступив і перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик. У своєму виступі Олександр Веніамінович говорив про співпрацю обласної ради та Волинської обласної організації УТОС за різними напрямками, а також представник влади вручив нагороди голові правління Маневицького осередку Горайчуку Анатолію Андрійовичу, старшому групоргу Любомльської організації Морозу Ігорю Григоровичу, голові правління Любешівської організації Березюк Любові Павлівні. Від управління Волинської Єпархії  вітав присутніх протоієрей Олександр Мазурак, який нещодавно повернувся зі Словаччини і привіз домовленості про відпочинок дітей незрячих батьків нашої організації у цій країні та вручив ювілярам ікону.

 Із привітанням та врученням нагород виступив керівник Волинського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Шевчук Валерій Олексійович.

Підсумував сказане заступник голови Центрального правління УТОС Новосецький Михайло Миколайович. Гість із Києва поділився своїми приємними враженнями про Волинську організацію, було сказано багато теплих слів на адресу ювілярів та вручено нагороди від Центрального керівного органу УТОС.

Крім того, грамотами і подяками від обласного правління були нагороджені ветерани та активісти УТОС.

Настоятель Луцької парафії Преображення Господнього протоієрей Борис Григлевич взяв участь в урочистих заходах з нагоди 25-річчя від дня створення Волинської обласної організації Українського товариства сліпих. На завершення заходу отець Борис відслужив подячний молебень та привітав присутніх із ювілеєм.

Світлана Терпелюк , заступник голови ГО «Луцька міська первинна організація УТОС».

Share Button