Люди з інвалідністю тепер зможуть купувати пільгові квитки на поїзд онлайн

17 січня 2019 року Укрзалізниця розпочала онлайн продаж проїзних документів для пасажирів з інвалідністю та осіб, які їх супроводжують. Про це повідомив очільник ПАТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов у Facebook.

Євген Кравцов зазначив, що поки цей сервіс у тестовому варіанті, і працює лише на сайті booking.uz.gov.ua, але в подальшому буде доступний і в мобільному додатку.

“Під час оформлення через Інтернет інформація про посвідчення, яке дає право на пільговий проїзд, перевіряється в режимі реального часу”, – додав Євген Кравцов.

Нагадаємо, що 02 жовтня 2013 року колегія суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Львівської області ухвалила рішення у справі №461/431/13, яким зобов’язала державне підприємство «Укрзалізниця» та державне підприємство «Головний інформаційно-обчислювальний центр державної адміністрації залізничного транспорту України» усунути недоліки на сайті Укрзалізниці, зокрема забезпечити можливість придбання пільгових квитків для інвалідів через сайт http://booking.uz.gov.ua/ та оформити сайт придбання квитків на Укрзалізниці http://booking.uz.gov.ua/ з урахуванням потреб інвалідів із порушеннями зору, а саме таким чином, аби текстом було підписано статус місць (вільне чи зайняте), щоб програмне забезпечення для незрячого могло відтворювати дану інформацію вголос за допомогою спеціального звукового синтезатору.

Share Button