СВЯТО МИСТЕЦТВА ПО- КИЇВСЬКІ

Восьмого грудня 2016 року відбувся щорічний Київський фестиваль творчості колективів художньої самодіяльності  столичних УВП та ТПО, присвячений Міжнародному дню інвалідів. Нагадаймо, що у Києві працює чотири УВП, а також чотири ТПО і в усіх восьми колективах функціонують клуби, які  допомагають творчій самореалізації багатьох здібних вокалістів, музикантів, читців-декламаторів. Читачі «Променя»  пам’ятають,що ще наприкінці минулого року  керівництво КМО на чолі із  М. М. Новосецьким виступило з ініціативою проведення  такого заходу.   Деякі керівникі клубів сильно хвилювалися, були невпевнені у силах власних підопічних, однак вже тоді захід вдалося провести на високому рівні.

Цього ж року   фестиваль   зібрав ще більше учасників та глядачів.

Заступник голови ЦП УТОС ,голова КМО  М. М. Новосецький ,зазначає, що успішне проведення фестивалю стало можливим завдяки дружної командної роботи керівників столичних утосівських колективів.  Захід проходив в актовому залі  будинку-пансіонату для літніх людей, який знаходиться по сусідству із київською ТПО №4. Стосунки  у голови ТПО Олени Ясельскої із пансіонатом справжні сусідські, тож і цього разу сусіди не підвели і люб’язно надали свій величезний  актовий зал для проведення фестивалю.

Програма складалася із тридцяти шести виступів найкращих аматорських колективів, солістів та читців. Майстерно було розроблено програму фестивалю ,за що маємо дякувати голові ПО Київського УВП №4 директору клубу УВП №4 Ользі Бойко.

Апаратуру, необхідну для проведення концерту,надав клуб УВП №3. А сама директор    цього клубу Ніна Лободюк та працівник УВП №3 Олексій Глушенко  стали чудовими ведучими.

Незабуваймо, що усі ці дії координувалися та підтримувалися правлінням КМО, яке окрім усього іншого, також  знайшло кошти на продуктові набори, які отримали усі учасники та глядачІ.

І ось о 12. 00 стартує фестиваль.   Максимально скороченою, якихось п’ять хвилин, є офіційна частина, слова привітання і починається справжнє свято мистецтва. Київським аматорам є що запропонувати глядачеві. На сцену виходять переможці багатьох оглядів-конкурсів та  фестивалів, солісти та дуети, квартети та хори. Читці-декламатори, лунає авторська поезія.

Непомітно проходить час, кожен новий виступ приковує до себе усю увагу вдячної аудиторії. Та ось вже програму вичерпано.

На сцену знов виходить  заступник голови ЦП УТОС, голова КМО М. М. Новосецький. Ні хто не вклав у організацію  фестивалю стільки, скільки він, тож тепер Михайло Миколайович щиро радий, бо захід вдався, як то кажуть, «на славу».

«Із задоволенням я знову і знову переконувався, що наші виконавці можуть виступати не лише  серед своїх, але і гідні того, аби вийти і на значно престижнійші сцени. І зі свого боку  ми зробимо для цього усе необхідне» – голова КМО.

Є. Познанський

«Промінь».

Share Button