«КРИЛА ТВОРЧОСТІ» РОЗКРИЛИСЬ НАД ДНІПРОМ

17-19 жовтня у Дніпрі відбувся всеукраїнський фестиваль “На крилах творчості”.  У заході брали участь талановиті люди  з інвалідністю різних нозологій. Читці, виконавці пісень, самодіяльні колективи.  У перший день проходив відбірковий тур. Професійне журі вирішувало, якому номеру надати право брати участь у гала-концерті фестивалю, який мав відбутися на другий день на великій сцені театру ім. Горького. Перед початком концерту працювала виставка робіт, зроблених руками людей з інвалідністю, кожен учасник виставки представляв свою роботу. Наприкінці виставки її учасники отримали дипломи. Приємно зазначити, що три рукодільниці, що представляли Полтаву: Матієнко Тетяна Іванівна, Темник Наталія Володимирівна і автор статті, Бабець Марина Леонідівна,  привезли дипломи лауреатів. Оргкомітет пообіцяв, що кращі представлення робіт (інтерв’ю) увійдуть до відеофільму про виставку фестивалю.

Гала-концерт відкрили тамтешні співаки піснею “Как прекрасен этот мир”.З вітальним словом також виступила  директор фестивалю, голова Дніпровського обласного об’єднання інвалідів “Творчість”, лідер організації – ініціатора проведення заходу Тетяна Шелюх. Захід благословив один із місцевих єпископів. Також виступив з промовою представник Національної Асамблеї інвалідів України О. Фадеєєв. НАІУ , як організатор цього фестивалю , надавала  велику частину матеріальної підтримки, задля того, щоб учасники змогли приїхати та комфортно себе відчувати. Звучали урочисті промови і інших спонсорів та представників влади. Головне, що самодіяльні артисти з двадцяти населених пунктів України змогли показати свої творчі досягнення, високу виконавчу майстерність на великій сцені, познайомитися, обмінятися досвідом, позмагатися…

Два представника Полтави: Малистєв Іван Іванович та Бистрицький Станіслав Миколайович, брали участь у гала-концерті і стали лауреатами фестивалю.

Слід зауважити, що за умовами фестивалю, делегація від однієї громадської організації чи осередку громадської організації, розташованого на території населеного пункту, мала складатися максимум з 5-ти осіб, та представити два номери на відбірковий тур. Активними були представники різних організацій людей з інвалідністю по зору з Харкова, Кривого Рога, Рівного, Дніпра, Полтави. Полтаву представляло дві організації: Клуб УВП «Полтаваелектро» Українського товариства сліпих та Полтавський обласний осередок ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії».

М. Л. Бабець, голова правління Полтавського обласного осередку
ВГО «Генерація успішної дії», працівник клубу УВП «Полтаваелектро»
Українського товариства сліпих

Share Button