Урочиста церемонія проводів національної паралімпійської збірної команди України в Ріо

Урочиста церемонія проводів національної паралімпійської збірної команди України в РіоКожного дня з хвилюванням думаю про прийдешню грандіозну подію світового рівня. Менше місяця залишилось до відкриття XV літніх Паралімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро.

Думаю напружено, із занепокоєнням, про невирішені ще проблеми, про деталі тренувань і підготовки паралімпійців, про необхідні кошти на медикаменти і багато-багато іншого, що пов’язано з цією грандіозною подією.

Сьогодні раптом усвідомив і повідомляю усім: 24 серпня, у Свято Незалежності України, в далекому 1996 році, в Атланті (США) на Х Паралімпійських іграх нашим незрячим спортсменом Василем Ліщинським була завойована ПЕРША золота паралімпійська медаль Незалежної української держави!.. Тобто, 20 років тому Україна вперше взяла участь у Паралімпійських іграх.

За 20 років національний паралімпійський рух зробив неймовірний стрибок з одної золотої паралімпійської медалі до визнання України лідером світового паралімпійського руху.

А тепер про сьогоднішнє: ПРОШУ ЗВЕРНУТИ УВАГУ УСІХ МОЇХ ДРУЗІВ, КОЛЕГ, ОДНОДУМЦІВ, СОРАТНИКІВ, УСІХ ТИХ, ХТО розуміє надзвичайні можливості людини, яка, можливо, – без ніг, можливо, – без рук, незряча, на візку, з важкою формою дитячого церебрального паралічу та іншими, на мою думку, не суттєвими для сильної духом особистості, особливостями, ЗДАТНА перемагати в ім’я своєї Батьківщини, своєї країни, ЗДАТНА здіймати український прапор на вершини світового спорту та МАКСИМАЛЬНО ПОШИРИТИ:

27 серпня, у суботу, о 19:00, у самому серці столиці – на Майдані Незалежності, у повному складі – величезна, а точніше – найбільша в історії українського паралімпійського спорту національна паралімпійська збірна команда України чекає на всіх киян та гостей міста, представників різних регіонів України, щоб отримати підтримку, розуміння, напутнє натхнення і благословіння українських громадян.
Я точно знаю, як президент Національного паралімпійського комітету України, що це вкрай потрібно для наших паралімпійців.

Дуже-дуже вірю, що кожен з тих, хто прийде на Майдан, передасть нашим хлопцям та дівчатам частинку свого бажання перемоги в ім’я України.

Ах, перемога!… Вона так потрібна сьогодні нам у світовій спільноті!.. І так її не вистачає!..
Вони зможуть! Разом з Вами!

А на Майдані 27 серпня о 19:00 також із нами будуть Світлана Тарабарова, Pianoбой, Артем Лоїк, Бумбокс, Злата Огнєвіч, Друга ріка.

Приходьте, будьте з нами!
Ваша підтримка – наша перемога!

Президент Національного паралімпійського комітету
Уповноважений Президента України
з прав людей з інвалідністю
Валерій Сушкевич

Сторінка події на Facebook – Долучайтеся!

Share Button