Огляд газети «Промінь» за 25 грудня 2023 року

Усім, хто цікавиться новими випусками газети «Промінь», пропонуємо дайджест грудневого, завершального на 2023-й рік, номера цієї реабілітаційної газети УТОС. Тож, про що йдеться у випуску?

Передусім, ви отримаєте привітання з різдвяними та новорічними святами від редакції «Променя», а також від Голови ЦП УТОС.

У грудні відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. Тому в номері міститься ряд статей, у яких висвітлюються різноманітні події, що відбулися з цього приводу, як в організаціях Українського товариства сліпих у містах країни, так і на загально державному рівні.

Також ви ознайомитесь з повним текстом постанов Президії ЦП УТОС, що були затверджені на засіданні від 29 листопада 2023 року.

У рубриці «Незрячі, які змінили світ» ви прочитаєте про одну унікальну, дуже сильну та відважну людину, яка своєю наполегливою, цілеспрямованою вдачею доводить людям, що попри повну відсутність зору можна досягти здавалось би неможливого. Еріку Вайхенмайєру (це ім’я героя розповіді) вдалося стати першим незрячим альпіністом, який підкорив найвищі гори кожного континенту. Життя цієї людини  сповнене мандрів і адреналіну. Ерік Вахенмайєр є прикладом незламного духу і великої людської волі для всіх людей, які зтикаються зі складними життєвими обставинами.

Реабілітація. Редакція «Променя» розбирається у темі «Як реабілітують військових, які втратили зір на фронті». У статті ви познайомитесь із ветеранами та їхніми реальними, стискаючими серце, історіями, вони розповідають про те, як вчаться жити в цьому світі після…

Вміння надати першу допомогу собі, близьким або незнайомим людям в сучасних умовах життя набуло дуже важливого значення. Про тренінг, на якому навчають незрячих, як покласти людину в відновне положення, як робити серцево–легеневу реанімацію, як накласти пов’язку на рану та багато іншого розповів журналіст газети «Промінь» Євген Познанський.

До 520-річчя відомого астролога та провидця на всі часи у рубриці «Знамениті постаті» присвячено статтю Мішелю Нострадамусу. Про життя, родину, освіту та цікаві факти з біографії цієї видатної людини розповідає газета.

Поетична сторінка цього разу присвячена непересічній жінці, поетесі, людині нелегкої, але цікавої долі – Валентині Дмитрівні Врублевській. На сторінках «Променя» ви зможете поринути у світ поезій цієї талановитої жінки.

Наприкінці випуску обов’язково зазирніть до рубрики «Новорічний гороскоп», аби дізнатися, на що сподіватися наступного року.

Та неодмінно ознайомтесь із оголошеннями наостанок.

Отже, зичимо усіляких гараздів в новому році і до наступних зустрічей з «Променем».

Матеріал підготувала бібліотекар І категорії
Центральної спеціалізованої бібліотеки УТОС Ганна Чорна.

Повний електронний текст газети «Промінь» № 45-48 за 25.12.2023

Share Button