Найкращі з відривом: українці запалили на Всесвітніх іграх серед людей із порушенням зору

У британському Бірмінгемі закінчилися перші за вісім років Всесвітні ігри серед людей із порушенням зору. Змагання відбувалися у 10 видах спорту. Збірну України на цьому престижному турнірі представили 53 спортсмени, які змагалися у 4 видах спорту. У кожному з них наші земляки здобували медалі.

Загалом українські спортсмени здобули 45 нагород: 30 золотих, 10 срібних та 5 бронзових. Більша частина з них припала на пауерліфтинг, де наші атлети здобули перше загальнокомандне місце. Загальним доробком українських пауерліфтерів з порушеннями зору на Всесвітніх іграх сліпих-2023 стало здобуття 37 медалей (27 золотих, 9 срібних, 1 бронзова) та встановлення 20 рекордів світу, що є абсолютно кращим результатом серед усіх команд-учасниць змагань з пауерліфтингу та жиму лежачи. Таким чином, збірна команда України в черговий раз довела, що Україна – перша у світовому пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями зору!

Збірна України з пауерліфтингу

Також українські дзюдоїстки продемонстрували чудовий виступ на турнірі, який мав статус чемпіонату світу. Наші дівчата здобули 2 “золота”, 1 “срібло” та 3 “бронзи”.

Великого успіху досягнула збірна України з футзалу. Чоловіча збірна провела дуже потужно турнір, здобувши неймовірну перемогу у драматичному фіналі над Англією, обігравши суперників на останній хвилині овертайму.

Завершила ж медальні успіхи України чоловіча збірна з голболу. В останній день турніру українські гравці завоювали “бронзу”, впевнено здолавши в матчі за третє місце суперників із Литви з рахунком 9:2 та довели загальнокомандний успіх України до 45 нагород.

Share Button