НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНЕ ПРИВІТАННЯ ГОЛОВИ ЦП УТОС В. М. БІЛЬЧИЧА

Шановні друзі!

Нарешті й добігає кінця буремний 2022 рік. Рік, коли ми, разом зі всією Україною маємо великі, непоправні й гіркі втрати. Ворог підступно, на світанку 24 лютого, напав на нашу Батьківщину, знищуючи все і всіх на своєму шляху. Зараз ми можемо констатувати, що, на жаль, є  втрати і в нашому Товаристві. Деякі підприємства повністю зруйновані, а деякі частково пошкоджені. Є й такі, що досі залишаються на окупованій території. Багато незрячих людей залишилися без домівок і змушені шукати прихистку як в Україні, так і закордоном.

Цього року ще більше загострилася проблема у наших відносинах з державою щодо соціальної політики, бо постраждала найбільш не захищена частина українського суспільства – люди з інвалідністю. Невиробнича сфера УТОС і УТОГ залишилася без фінансування, а отже обласні і первинні організації, бібліотеки, редакція, Реабілітаційний центр через відсутність фінансування не мають змоги повноцінно допомагати людям.

Попри складні часи керівництво та Президія Центрального правління Українського товариства сліпих постійно шукала шляхи у вирішенні питання фінансування невиробничої сфери УТОС та відстоювала права і потреби членів Товариства. Не зважаючи на особисті зустрічі з посадовцями та чиновниками Мінсоцполітики, депутатами Верховної Ради, онлайн-наради і конференції, сотні звернень та листів, починаючи з депутатів до міністрів і закінчуючи Президентом України, УТОГ і УТОС, на жаль, не були почутими. Але й надалі робота з цього питання продовжується.

Війна принесла багато горя і страждань, але й проявила в наших людях велич духу і найкращі людські якості. Цей важкий рік згуртував наше Товариство, як ніколи. Хочу висловити велику подяку директорам підприємств УТОС, які залишилися зі своїми колективами на своїх підприємствах. Вони, незважаючи ні на що, намагаються утримувати виробництво і своїх працівників, долучаючись при цьому до спільної боротьби з російським агресором.

Особлива подяка представникам невиробничої сфери нашого Товариства – головам обласних і первинних організацій УТОС, керівникам структурних підрозділів. Починаючи з перших днів війни, керівники організацій самовіддано допомагають незрячим пережити жахіття воєнного часу. Майже на волонтерських засадах знаходять можливості, щоб забезпечити людей з інвалідністю по зору продуктами, медикаментами, одягом. Надають духовну і психологічну підтримку. Евакуюють і шукають прихисток для вимушених переселенців. Нікого не полишають наодинці з бідою.

Також хочу подякувати усім членам нашого Товариства за витримку і розуміння тієї ситуації, що склалася в зв’язку з російською агресією. За ваше терпіння, єднання і незламність перед надскладними проблемами сьогодення.

Сподіваюся, що наступний 2023 рік  буде переможним і принесе нашій багатостраждальній Україні мир.

Зустрічаючи 2023 рік, від себе особисто і від імені Апарату і членів Президії Центрального правління Українського товариства сліпих вітаю всіх вас, дорогі друзі, і ваші родини з Новим роком і Різдвом Христовим! Бажаю вам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, любові, надії на краще майбутнє нашого Товариства, а головне – віри в Збройні Сили України, перемоги над ворогом і мирного неба над головою!

Нехай Господь Бог береже всіх вас!

Слава Україні!

З найщирішою повагою, голова Центрального правління УТОС  В. М. Більчич

Share Button