У Рівному відбувся захід до Всесвітнього дня зору

Для залучення глобальної уваги до проблем сліпоти, порушення зору щорічно у другий четвер жовтня за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), починаючи з 1998 року, проводиться Всесвітній день зору.

На сьогоднішній день у всьому світі близько 2,2 млрд людей мають порушення зору, в тому числі короткозорість та далекозорість. Майже половини з цих випадків можна було запобігти при своєчасній діагностиці та лікуванні. 285 мільйонів людей у всьому світі мають глибокі порушення зору: 39 мільйонів – незрячі, 246 мільйонів мають значну ступінь зниження зору.

Традиційно громадські об’єднання, які опікуються людьми з інвалідністю по зору, проводять до цього дня різноманітні просвітницькі заходи, спрямовані на підвищення обізнаності щодо збереження зору і запобігання розвитку очних захворювань.

Колективна фотографія членів Рівненської обласної організації УТОС

Рівненській обласній організації УТОС також зібрала людей з інвалідністю по зору щоб ще раз обговорити, як зберегти той залишок зору у слабозорих, а тотально незрячим не впадати у відчай, а жити повноцінним життям, підтримувати одне одного.

Око є найважливішим серед усіх органів чуття, тому його треба берегти. Недарма в народі кажуть: «Бережи, як зіницю ока».

БЕРЕЖІТЬ ЗІР!!!

Share Button