ВІН ПРАЦЮВАВ НА БЛАГО УТОС

Ткаченко Олександр Іванович6 листопада 2021 року через тяжкі ускладнення від COVID – інфекції пішов з життя Олександр Іванович Ткаченко – член УТОС, директор Слов’янського УВП УТОС. Все своє життя він присвятив нашому Товариству.

О.І.Ткаченко народився 20 липня 1949 року в сім’ї службовця в с. Воєводське Троїцького району Луганської області. Через сліпоту, на яку Олександр Іванович страждав з самого дитинства, він з 1957 по 1962 роки навчався у Слов’янській школі для незрячих дітей. Потім продовжив навчання у Алмаатинській школі такого ж типу.

Свій трудовий шлях О.І.Ткаченко розпочав у 1967 році на Луганському підприємстві УТОС. А потім здобував трудовий досвід на таких підприємствах Українського товариства сліпих, як Артемівське (тепер Бахмутське), Костянтинівське та Слов’янське. Трудова діяльність не завадила Олександру Івановичу здобути вищу освіту. У 1976 році він успішно закінчив Київський державний університет ім. Т.Шевченка за спеціальністю правознавство з кваліфікацією юрист. Опісля чого деякий час спробував себе у викладацькій діяльності.

Пройшовши шлях від робітника до заступника директора по соціальній роботі, Олександр Іванович Ткаченко в 1996 році очолив Слов’янське УВП УТОС де працював і донині. За роки його керівництва Слов’янське підприємство, як і все Українське товариство сліпих,  переживало і розквіт і складні часи. Проте Олександр Іванович ніколи не опускав руки і завжди знаходив рішення проблем. Завдяки його організаторським здібностям і вмінню знаходити вихід зі складного становища він завжди користувався авторитетом у трудового колективу. За самовіддану і багаторічну працю на благо нашого Товариства  Олександр Іванович Ткаченко був неодноразово нагороджений Почесними Грамотами Центрального правління Українського товариства сліпих. В його житті завжди підтримкою була його сім’я – це дружина і діти.  Незважаючи на постійну зайнятість на відповідальній керівній роботі Олександр Іванович ще знаходив час для духовного зростання і творчості. Він писав чудові вірші і навіть складав пісні.

Але страшна хвороба, на жаль, обірвала життя Олександра Івановича Ткаченка і він пішов у вічність.

Світла пам’ять йому.

Share Button