Доїхати додому. Відпочиваючі Боярського будинку відпочинку УТОС без проблем повернуться додому

Кабінетом Міністрів України 11 жовтня 2021р. внесено зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епіднебезпеки.

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із “жовтим”, “помаранчевим” чи “червоним” рівнем епіднебезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного із цих документів:

– документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;

– міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);

– негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

4 заїзд до Боярського будинку відпочинку УТОС, який триває 18 днів, закінчується 25 жовтня 2021 року. Зважаючи на вищезазначене, постало питання, як особам з порушеннями зору повернуться додому, оскільки переважна більшість цих громадян не мають щеплення.

Центральним правлінням Українського товариства сліпих було докладено усіх зусиль щоб ці громадяни дісталися свої домівок.

Серед відпочиваючих було проведено опитування щодо здійснення вакцинації відпочиваючих, але вони відмовилися від щеплень. І на це були різні причини – хтось має протипоказання до щеплення, хтось не має бажання робити щеплення, а хтось боїться, що зроблене щеплення відбудеться без рекомендацій його лікаря. До того ж, ЦП УТОС було направлено ряд звернень до органів місцевої влади Київської області, перевізників та на телебачення, зокрема 12 телеканалів, та й дзвінків зроблено безліч. Було відзнято декілька відеороликів, які транслювали в новинах. Та результату це не принесло.

І врешті, питання вирішилося, на звернення Українського товариства сліпих щодо надання спонсорської допомоги для проведення тестування відпочиваючих, директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційно-будівельна компанія «Центробуд» Литвинчук Анатолій Леонтійович надав спонсорську допомогу Боярському будинку відпочинку УТОС. За, що ЦП УТОС щиро вдячне Анатолію Леонтійовичу Литвинчуку.

Відпочиваючим зроблять тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години та вони без проблем зможуть дістатися свої домівок.

Share Button