Незрячим подарували нові адміністративні рельєфно-графічні карти Львівщини

30 липня 2021 року Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Віталій Загайний завітав до Львівської обласної організації Українського товариства сліпих з подарунком – рельєфно-графічними адміністративними картами Львівської області з позначенням нових адміністративних районів.

Рельєфно-графічна карта Львівської області

На карті розмістили сім районів, кожен з яких має свій візерунок, що відрізняється на дотик. Таким чином людина зможе дізнатись про межі області, визначити терени того чи іншого району. Вони також відрізняються між собою яскравими кольорами, що полегшить їх використання людям з залишковим зором.

«Для нас важливо забезпечити людям з інвалідністю, в тому числі по зору, можливість на рівні з усіма досліджувати цей світ, мати змогу подорожувати. Наше завдання – допомогти таким людям вільно користуватись різного виду інформацією. До прикладу, сьогодні ми подарували мапу Львівщини, що виготовлена шрифтом Брайля, за новим чинним адміністративно-територіальним поділом. Перш за все, тут йдеться про належний супровід для людей з вадами зору об’єктів туристичної інфраструктури. Це питання зараз є предметом для міжгалузевої взаємодії між управлінням туризму та департаментом соціального захисту Львівської облдержадміністрації», – розповів Віталій Загайний.

Share Button