Президент України змінив уповноваженого з прав людей з інвалідністю

З метою розширення гуманітарних аспектів діяльності інституту уповноважених Президента України ухвалено рішення про трансформацію роботи за відповідними напрямами та розширення функціональних можливостей наявних посад. Замість звичних уповноважених тепер працюватимуть радники – уповноважені Президента України.

В зв’язку з цим рішенням Президент України Володимир Зеленський 15 червня 2021 року звільнив деяких своїх уповноважених, в тому числі, на жаль, й Уповноваженого з прав людей з інвалідністю Валерія Сушкевича.

Як вважають в Офісі Президента України напрям державної роботи щодо прав людей з інвалідністю має суттєво розширитись. У ньому працюватиме новий радник – уповноважений Президента України з питань безбар’єрності. До сфери відповідальності цього радника – уповноваженого належатиме забезпечення здійснення Президентом України конституційних повноважень щодо додержання конституційної норми про визнання в Україні людини, її життя та здоров’я, честі й гідності, недоторканності та безпеки найвищою соціальною цінністю. Як наголошують в Офісі Президента України сучасне тлумачення поняття безбар’єрності та справді безпечного доступного середовища передбачає врахування потреб усіх громадян, включно з людьми з інвалідністю, що має бути реалізовано в повному обсязі.

На посаду радника – уповноваженого Президента України з питань безбар’єрності призначена Тетяна Ломакіна, голова Громадської організації «Безбар’єрність».

Українське товариство сліпих висловлює Сушкевичу Валерію Михайловичу щирі слова подяки за його плідну роботу на посаді Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю та за підтримку діяльності Українського товариства сліпих.

Об’єднана редакція періодичних видань Українського товариства сліпих «Заклик» теж приєднується до слів вдячності Валерію Михайловичу, особливо за допомогу під час судової тяганини, пов’язаної з встановленням права власності УТОС на приміщення редакції.

Share Button