Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у складі урядової делегації відвідав школу для дітей з порушеннями зору

Минулого тижня т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у складі урядової делегації взяв участь у робочій поїздці до Харківської області. Очолював делегацію Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Фотографія членів урядової делегації

Члени делегації відвідали Харківську спеціальну школу ім. В. Г. Короленка – комунальний заклад Харківської обласної ради для дітей з порушеннями зору. У школі навчається 175 сліпих дітей, з них 13 дітей – дошкільного віку. 129 дітей мають інвалідність. Усі вихованці отримують безкоштовне гаряче харчування.

У закладі працює 12 гуртків, 2 спортивні зали, дитяче спортивне містечко. Функціонує філія Дитячої музичної школи № 13 ім. Коляди для навчання дітей з порушеннями зору. Усі заняття безкоштовні. Також працює літературна студія, троє вихованців якої стали членами Спілки письменників України. Учні школи є переможцями обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань з плавання, голболу, легкої атлетики, шахів.

Фотографія членів урядової делегації

 «Розвиток системи інклюзивної освіти є одним із пріоритетів державної освітньої політики. Міністерство освіти і науки України опрацьовує питання про збільшення фінансування навчання дітей з особливими освітніми потребами. На 2020 рік на утримання Харківської спеціальної школи ім. В. Г. Короленка заплановані видатки з субвенції Державного бюджету в обсязі майже 15,9 млн грн на оплату праці та з обласного бюджету – понад 9 млн грн. Крім цього, у 2020 році за рахунок субвенції з Державного бюджету відповідно до наказу МОН від 04.02.2020 № 126 закладу додатково було виділено майже 6 млн грн на придбання спеціального обладнання. Держава робить все можливе, аби діти з особливими освітніми потребами своєчасно отримували належну підтримку», – зазначив т.в.о. Міністра Сергій Шкарлет.

 Під час візиту учасники ознайомилися зі специфікою викладання у закладі та поспілкувалися з трудовим колективом.

Джерело: Міністерство освіти і науки України

Share Button