УТОС ВТРАЧАЄ НАЙКРАЩИХ


Синчук Юрій ПрокоповичПершого червня 2020 року, раптово, відійшов у вічність Симончук Юрій Прокопович – Заслужений працівник соціальної сфери, заслужений член Українського товариства сліпих, член Президії Центрального правління УТОС, голова Волинської обласної організації УТОС та Волинського обласного фонду «ЗІР».

Народився Юрій Прокопович 3 березня 1943 року на хуторі Новини, що біля села Голишів Клеванського району Рівненської області у селянській сім’ї.

Зір Юрій Прокопович втратив ще у дитинстві внаслідок мінно-вибухової травми, яка також серйозно пошкодила йому ще й праву руку.

Після закінчення Львівського університету імені Івана Франка у 1967 році Юрій Прокопович починає працювати помічником директора з виховної роботи Верхнянського (тепер Лисичанського) УВП УТОС. Згодом переїжджає до Луцька, де відкривається цех Рівненського УВП УТОС.

У 1973 році Юрія Прокоповича обирають головою територіальної первинної організації УТОС. На тій виборній посаді ін. перебував до 1992 року. У 1992 році Юрія Прокоповича призначили директором Луцького УВП УТОС. Керівником цього підприємства Юрій Прокопович був до 1994 року.

У 1994 році Юрія Прокоповича обирають головою Волинської обласної організації

Нехай в нашій пам’яті залишаться безліч добрих справ Юрія Прокоповича, його самовіддана праця на благо незрячих, намагання прийти на допомогу у скрутних обставинах, віра у краще майбутнє для всіх нас. Вічна пам’ять!

Share Button